Drone de uz personal

Zilele trecute am văzut celebrul Interstellar al lui Nolan. Pe la începutul filmului este o fază în care Cooper (Matthew McConaughey) reușește să prea controlul unei drone de forma unui avion miniatural, ce rămăsese setată pe o misiune de colectare date și, funcționând pe bază de energie solară, zbura de câțiva ani de capul ei. Sigur, filmul e science-fiction, așa că vin și vă întreb: oare în cât timp estimați că tehnologia va evolua suficient de mult încât să ne putem cumpăra și noi propria dronă de monitorizare, cu care de exemplu să filmăm de sus anumite regiuni din apropiere? Adică să ne permitem și noi o jucărie din asta, cum sunt cele militare de care tot auzim?

dronă

Ei bine, răspunsul e că tehnologia deja a evoluat suficient de mult pentru asta. Iar aparatul în cauză îl puteți cumpăra, dacă aveți bani, chiar azi. Mai mult, comandându-l online, de la o firmă românească, din Cluj. La prețuri de ordinul sutelor de lei. Nu mă credeți? Păi facem pariu pe o bere, după care vă invit să intrați pe pagina de drone a site-ului gNext. Apropo, să fie blondă. Fata pe care-o trimiteți cu berea.

Am avut curiozitatea să mă uit puțin la pagina Despre a celor de la gNext. Sunt o firmă cu capital integral românesc, localizată pe strada Memorandumului din Cluj-Napoca (asta vine aproape de centrul vechi din câte-mi amintesc), ce importă direct o parte din produse și au magazin exclusiv online. Asta înseamnă că vor putea oferi prețuri atractive (se reduc furnizorii intermediari și cheltuielile cu magazinele de facto, unde plătești chirie, curent, vânzători etc). Bravo lor!

dronă dji-inspire

Firma comercializează sisteme echipamente se supraveghere și monitorizare, camere video pentru mașini, camere spion și, printre altele, și aceste drone. Eu am zis de câteva sute de lei dar dacă vreți the real thing, puteți încerca jucăria asta, cam la 14000 de lei. Vă las cu un scurt clip de prezentare al ei.

Comments
  1. Barascu Violeta Ramona

    Incredibil cat de mult a evoluat tehnologia, foarte interesant articolul, de acum stiu unde sa aplelez pentru astfel de “jucarii”.

  2. Ion

    Tehnologia a evoluat de mult timp ,iar aceste drone sunt o “inventie” foarte buna.

Lasă un răspuns

%d bloggers like this: