Sesam, deschide-te

Ali Baba în peşterăProbabil cu toţii cunoaşteţi celebra poveste a lui Ali Baba şi a celor 40 de hoţi. Expresia Sesam, deschide-te provine din acea poveste şi a ajuns să fie un simbol al accesului sau al cheii de acces. În general, această cheie poate fi una proprie (o cheie de la uşă, o parolă de pe net) sau una metaforică (de exemplu, o informaţie). Iard dacă Ali Baba cunoştea parola, putea deschide uşa şi pătrunde în acea peştera ascunsă, plină de comori. Până aici destul de clar, nu?

În cazul nostru, uşa este reprezentată de site-ul Samdistribution. Acesta comercializează produse parafarmaceutice (sună complicat, dar este simplu: sunt alternative la chimicalele pe care le găsiţi în farmacii), cosmetice, tratamente şi remedii naturiste, plante medicinale, pastile pentru potenţă, teste de sarcină, menopauză şi ovulaţie. Pare un fel de ghiveci aşa dar ideea e cea a unor produse şi remedii în mare parte naturiste, împotriva diverselor afecţiuni de care unii dintre noi putem, din păcate, suferi. Am văzut acolo soluţii împotriva hemoroizilor, aspiratoare de desfundare a traiectului nazal şi a urechilor la bebeluşi (prin aspirarea cerii, a mucozităţilor etc), ceaiuri de diferite tipuri, antidepresive şi detoxifiante etc. În mare, cred că v-aţi făcut o idee.

Dacă uşa este Samdistribution, atunci peştera cea plină de comori pe care ea o deschide este de fapt viaţa noastră sănătoasă şi echilibrată, fericită, în deplinătatea facultăţilor şi potenţialităţilor noastre native. Care să fie, în acest caz, formula magică ce ne deschide această poartă, cheia ce ne permite să intrăm în acest tărâm? Formula Sesam deschide-te este în cazul nostru una metaforică: cunoaşterea importanţei produselor naturale în comparaţie cu cele artificiale pe care le găsim în majoritatea magazinelor. Înţelegerea avantajelor unor compuşi bazaţi pe ingrediente vii, culese din natură, faţă de alţi compuşi realizaţi în fabrică, prin amestecuri de substanţe chimice, şi care vor îmbolnăvi, în cele din urmă, corpul nostru.

Bine, nu am testat aceste produse. Şi sper nici să nu am ocazia să o fac, în sensul că nu doresc să sufăr vreodată de afecţiunile respective. Nefiind testate, nu pot garanta pentru ele, aşa că fiţi precauţi. Dar simplul fapt că pe piaţă apar din ce în ce mai multe astfel de magazine cu remedii alternative la medicina şi alimentaţia clasică este un semn foarte bun. Şi evident că demersul de a comercializa astfel de produse merită mai mult credit decât demersul de a vinde alimente sau medicamente cu chimicale. Părerea mea.

Lasă un răspuns