De unde poți comanda un sistem de alarmă?

Vă mai aduceți aminte primii ani ai internetului, când a apărut Google? Pe vremea aia, motoarele de căutare țineau foarte mult cont de numele domeniului unui site. Astfel lumea a început să cumpere în prostie domenii ca media.ro, muzica.ro, tamplar.ro. Cei mai mulți le-au comandat doar pentru a le putea revinde mai târziu, la suprapreț. Astăzi, majoritatea acestor domenii zac în paragină, multe neavând nici măcar un site pe ele. Dar câteva au funcționat. Din ultima categorie face parte și Comenzi.ro, un site de produse extrem de diverse, de la jucării până la calculatoare sau piese auto.

cameră de supraveghere falsă

Magazinul e deținut de firma ACCENT NET SRL, cu sediul pe Profesor Ion Ursu nr 16, București. Adresa e trecută și în format vizual, într-o hartă, pe pagina lor de contact. Tot acolo mai au afișate câteva numere de telefon, un program de lucru pentru departamentul de vânzări și unul pentru cel de service/garanție. Cu alte cuvinte, comenzi.ro e un site pe bune, nu unul fantomă, deținut de Gigel.

Să vedem produsele. Din ditamai lista, o să mă opresc la o singură categorie: sisteme de alarma. De fapt este o subcategorie din rubrica Supraveghere video, alături de alte câteva: aparate GPS, plăci de captură, aparate DVR, sisteme de spionaj, reportofoane, accesorii și nu le-am enumerat nici pe jumătate. O rubrică interesantă aici este cea a camerelor de supraveghere false, cum e modelul din prima imagine. 18 lei te costă să-ți iei un astfel de aparat cu led roșu, care va induce în eroare eventualii hoți. Pe tiparul: nu intrați, câine rău (o să vă zic cândva bancul).

autodial

Dar avem și produse autentice, adică not fake, cum este autodial-ul de mai sus, pentru case/apartamente/birouri de dimensiuni mici (300 de lei). Monitorizează până la 32 zone wireless (distanța maximă 100 m) și 7 pe fir, are senzor de mișcare, senzor pentru uși/ferestre, acumulator care-i conferă autonomie față de penele de curent, sirenă de interior etc. Desigur, au și alte năzdrăvănii pe stoc, ca detectoare de fum (67 lei) sau de gaz (75 lei). Deci gama completă, ca să zic așa.

Și pentru că suntem la subiectul asigurare împotriva efracției, ieri am început să descarc filmul Panic Room (2002), cu Jodie Foster. În el, o tipă și fiica ei se mută într-o casă nouă, dotată cu un fel de micro-cameră închisă ermetic, pentru situații de urgență (cică prin străinătate sunt comune). Cum era de așteptat, niște hoți sparg casa, căutând ceva bani ascunși de fostul proprietar. După ce îl revăd, vi-l povestesc.

Concluzia? Nu tot ce se numește “cimentul.ro” e nașpa.

Lasă un răspuns