Somnul ca remediu la problemele de coloană

Nu sunt medic, dar nici nu trebuie să fii discipol al lui Hipocrate pentru a realiza efectele novice pe care viaţa noastră modernă, sedentară le are asupra sănătăţii. Da, este mai comod să lucrăm la birou decât în natură, să ne ocupăm timpul liber stând în faţa calculatorului decât făcând sport şi să ne plimbăm prin oraş cu maşina decât pe jos. Adică, să ne petrecem 90% din zi pe scaun sau în fotoliu. Singura problemă este că corpul nostru nu a fost proiectat pentru aşa ceva.

Profesorul de educaţie fizică din liceu avea o vorbă: 6 ore pe zi staţi cu curu’ pe scaun, măcar la educaţie să faceţi puţină mişcare. Dar liceul şi facultatea au trecut iar scaunul şi-a afirmat victoria completă şi absolută asupra nostră. Lucrurile decurg totuşi bine până treci de 30 de ani, după care începi să simţi că te mişti mai greu iar în unele dimineţi te trezeşti cu dureri de spate şi de coloană.

mobshop

Uşor de dedus, soluţia optimă implică reluarea obiceiurilor sănătoase din copilărie şi revenirea la un stil de viaţă activ. Dar, pentru cei care nu pot sau nu sunt dispuşi să facă acest lucru, există şi alte variante. Printre ele, oricât de bizar ar părea, se află somnul.

Omul doarme în medie 8 ore pe zi, adică o treime din viaţă. Dacă tot ne ocupăm aşa de mult timp cu îndeletnicirea asta nobilă, de ce să nu o facem să lucreze pentru noi? Cum? Păi vă pot spune că am văzut pe Saltele-Online.ro o duzină de tipuri de saltele ortopedice, premium sau cu efecte terapeutice asupra noastră. Unele dintre ele conţin de exemplu straturi de latex natural intercalate cu straturi de cocos, excelând la flexibilitate, rezistenţă, uniformitate şi ventilaţie. Pe site scrie chiar că modul în care e făcută o astfel de saltea detensionează corpul pe bază magnetică, reducând stresul. Nu vă pot da detalii medicale dar îmi vine în minte faptul că într-un tricou din bumbac te simţi mult mai bine decât într-unul din fibre sintetice, deci ceva bază teoretică există acolo. De altfel, am găsit şi pe Wikipedia câteva informaţii despre saltelele ortopedice.

saltea memory mare

Apoi există saltele cu arcuri din latex, sau cu arcuri clasice, cu fibre antialergice, cu straturi pentru absorbţia umidităţii, cu spumă mnemonică (memoryfoam) etc. Treaba e destul de groasă, adică eu mă cam pierd în multitudinea de informaţii de acolo şi nici n-aş şti ce să aleg pentru mine. Probabil ăsta e motivul pentru care pe site scrie că personalul lor oferă consiliere în acest sens. Tot pe site mai suntem informaţi că Saltele Online este cel mai mare distribuitor online de saltele din România, lucrând cu materiale de cea mai bună calitate (import) şi că livrarea în Bucureşti este gratuită.

Preţurile sunt, probabil, pe măsura produselor. Oricum, aveţi de unde alege. Şi după ce vă găsiţi salteaua preferată, puteţi specifica dimensiunile.

Noapte bună! 🙂

Lasă un răspuns