Băsescu, asul din mâneca Elenei Udrea?

Elena UdreaCapul de afiş al ştirilor de azi a fost faptul că Elenei Udrea i s-a aprobat arestul la domiciliu în locul arestului preventiv de la penitenciarul Târgşor, unde se afla până acum. Decizia aparţine instanţei supreme şi este definitivă. Astfel că astăzi, o umbră parcă mai palidă şi mai ridată a Elenei pe care-o cunoşteam a ieşit din penitenciar, a dat câteva declaraţii şi s-a îndreptat spre casă.

Printre declaraţii, avem chestia cu „justiţia mai are o şansă de a funcţiona de vreme ce m-a eliberat”, „nu mă voi lăsa de politică pentru că este nevoie de schimbări” şi mulţumiri. Mulţumiri adresate celor care au crezut în ea, printre care câtorva jurnalişti imparţiali pe care nu i-a nominalizat acum, şi în special lui Trăian Băsescu.

După trei luni de detenţie, arestul la domiciliu este un punct pe care fostul ministru îl marchează în lupta cu SRI/DNA. Şi spun SRI/DNA deoarece imediat după începerea anchetei, Udrea s-a pus pe dezvăluiri despre Florian Coldea şi Codruţa Kovesi. Lucrurile însă nu păreau să decurgă în favoarea ei, când Udrea a ameninţat că va spune tot, sau cel puţin ăsta e filmul pe care l-am vizionat eu. Apoi Băsescu a ieşit la rampă şi a început să critice organele pentru excesul nejusfiticat de zel de care dau dovadă.

Să fie oare fostul preşedinte încă jucător activ? În lumina ultimelor zvonuri despre Coldea şi Kovesi, m-aş bucura. Chiar dacă nu-i tocmai partida ideală pe care vrem s-o vedem pe tabla de şah, nici din punctul de vedere al mizei, nici al jucătorilor…

Lasă un răspuns