Cu cardul de sănătate în bancomate

De la isteria creată pe marginea cardurilor de sănătate de adepții teoriei conspirației, care le vedeau drept instrumente ale controlului nostru total de către stat, unii au trecut acum în extrema cealaltă, încercând să le folosească pe post de… carduri bancare! Dar să vedem cum s-a ajuns în situația asta.

card de sanatate - card bancar

În lumea tehnologiei digitale şi a internetului, zvonul rămâne unul din cele mai eficiente mijloace de propagare a informaţiei. Căci de la un zvon a pornit totul și acum. Nu se știe cine a venit primul cu ideea, dar probabil a fost cineva care a luat în mână un card medical și unul bancar, constatând că au aceleași dimensiuni. De aici și până la concluzia genială nu a fost decât un pas: de pe cardul de sănătate poţi scoate bani!

Vestea s-a răspândit, cum spune povestea, ca fulgerul, unii ajungând să creadă că pehlivanul de card ar conţine între 100 și 500 de euro, dar nimeni nu ne spune! Astfel, presa relatează1 că mulți dintre cei care nu erau asiguraţi, între care un număr însemnat fiind rromi, au dat buluc la casele de sănătate, pentru a intra cât mai repede în posesia acestor carduri. Ai crede că, după proasta reclamă de care au avut parte în prima fază, nimeni nu s-ar îmbulzi ca să le obțină. Și totuși, angajaţii acestor case au fost luaţi cu asalt, cel puţin dacă luăm de bune informaţiile din media virtuală.

Urmarea? O serie de rapoarte cu bancomate defecte, material pentru ziare şi multă tristeţe pe chipurile celor care au încercat şi au văzut că nu este posibil. Sau cine ştie… poate este? Voi v-ați luat cardul de sănătate? 🙂


  1. nu știu în ce măsură aceste relatări din media online nu sunt, și ele, zvonuri 

No Responses

Lasă un răspuns