Grădina cu pavele

Suntem în luna mai dar vremea continuă să se încăpățâneze cu noi. Nu știu de când n-am mai prins un an atât de ploios și oarecum mohorât cum este cel de acum. N-am urmărit buletinul meteo așa că nu am idee cum e pe la voi, sper că mai frumos. Oricum, vremea se va încălzi pentru că ne apropiem de începutul verii. Iar dacă aveți o grădină sau un mic teren verde în jurul casei, una din modalitățile de a beneficia din plin de timpul plăcut și de a reduce la minimum efectele neplăcute ale ploii (cum ar fi noroiul) este să vă cumpărați niște pavele ieftine. V-ați gândit până acum la așa ceva?

pavele de la Europav

Și spun pavele ieftine pentru că, prin comparație cu alte soluții, pavajul reprezintă o metodă extrem de accesibilă, respectiv prietenoasă cu buzunarele noastre, prin care ne putem înfrumuseța viața. Întrebare: de câte ori nu ați reflectat la destinul oamenilor bogați, care își permit tot felul de vile cu piscine și locuințe de lux, adevărate penthause-uri, în cartiere rezidențiale unde noi nici nu putem visa să ne construim ceva? Și totuși, nu-i nevoie să dai o căruță de bani pentru a-ți transforma curtea, terasa, trotuarul sau grădina de lângă casă într-un mic paradis. Se poate face foarte simplu, pavând-o adecvat. Atât și nimic mai mult.

pavele de la Europav

Probabil că oricum, mulți dintre voi aveți în vedere să vă turnați beton și să nivelați această curte sau grădină, sau să faceți niște alei prin ea. Presupunerea nu e hazardată: acum câteva zile, un articol din Ziarul Financiar ne informa că vânzarea materialelor de construcții a crescut vertiginos în prima parte a anului 2015. Ei bine, din acest punct de vedere, pavajul reprezintă o soluție mult mai trainică decât cea a betonului clasic. De ce? Din câteva proprietăți simple, care rezultă din structura celor două plăci. O placă din beton este o suprafață netedă, de dimensiune mare, care se poate fisura sau sparge cu ușurință. Un pavaj bine făcut este la fel de solid (pentru picior) ca betonul dar alcătuit din foarte multe plăcuțe de mici dimensiuni, care se îmbucă între ele. Ca urmare, se strică mai greu, se repară mai rapid (înlocuind cu ușurință pavelele deteriorate) și lasă pământul să respire (inclusiv apa de ploaie să se scurgă în el). Ziceam la început că pe la mine a tot plouat?

pavele de la europav

Cât privește aspectul, un singur lucru: intrați pe un magazin online care vinde așa ceva, cum ar fi Europav, și comparați multitudinea de forme și culori, pe care le puteți asambla oricum doriți (au poze pe pagina lor de Facebook, eu am setectat doar câteva), cu plictisitoarea șosea din beton pe care circulați cu mașina.

Lasă un răspuns