Miturile despre videochat… sunt un mit

videochatNu știu dacă realizați, dar videochatul a devenit, după toate aparențele, o alternativă serioasă și viabilă la celelalte joburi de pe piața muncii autohtone. Și când spun asta, nu fac endorsement, nu discut pro sau contra, ci pur și simplu fac o constatare. Și anume că dacă dai un simplu search pe Google după videochat Romania, găsești zeci, scuze, sute, pardon, 483000 de rezultate. Patru sute opt zeci și trei de mii. Pe bune.

Acum, sigur că dintre ele o parte sunt articole ca acesta, dar o parte sunt linkuri spre studiouri viabile, unde vă puteți angaja, cum este de exemplu Studio20.ro. De altfel, în lipsa lor n-ar exista nici articolele, că despre ce să scrii, ce să lauzi sau ce să critici? Ok, deci avem multe studiouri și fete care prestează. Cât de sigură sau bănoasă este meseria asta, ce este mit și ce este realitate din tot ce auzim?

Personal, am avut anumite dubii legate de sumele fabuloase ce se vechiculează pe net. Dar când însuși ProTV-ul titrează că modelele de videochat câștigă mii de dolari lunar,  parcă nu-ți mai vine să mergi la lucru. Cu excepția cazului că ești fată și ai un job din ăsta. Probabil n-o să vă spună nimeni o sumă fixă (depinde de cât de mult reușiți să țineți clientul pe chat cu voi) iar unele valori afișate pe paginile de angajare vor fi greu de atins, dar în mod cert se pot face bani.

Cât de sigur e videochatul, d.p.d.v. legal? După cum aflăm din același articol, beton. Și, chiar dacă firma în cauză face șmecherii (de ex nu-și declară toate veniturile), fetele care sunt acolo n-au treabă cu asta, cât timp ele lucrează cu contract și acte în regulă. Ca la orice altă firmă din orice alt profil. Există și alte avantaje. Videochatul nu este prostituție, pentru că nu implică relații intime, decât eventual în mintea clientului. Care client este de regulă de peste ocean și nu te cunoaște.

Dar există și dezavantaje. Am auzit de la cineva care a lucrat în domeniu de firme dubioase și patroni care nu-ți fac acte sau încearcă să profite, într-un fel sau altul, de pe urma ta, și nu te mai lasă să pleci de acolo.

Cum poți afla dacă o firmă e serioasă? Neștiind nimic despre ea, te poți uita la câteva semnale. Studio20 e un exemplu bun: site-ul are peste  11000 de fani pe Facebook, adresa de mail și numerele de telefon afișate în clar, la fel adresele punctelor de lucru și câteva date de identificare a firmei. A fost nominalizat la cel mai bun studio al anului, în cadrul unui eveniment din Las Vegas. Și, chiar dacă unele lucruri pot fi falsificate (de ex se pot cumpăra ușor like-uri și fani), corelând toate aceste semnale îți poți face o idee. În orice caz, poți ține cont de asta când compari două studiouri.

Dar este studioul un element absolut necesar sau poți să faci videochat și de una singură, acasă? Despre avantajele și dezavantajele practicării acestei activități pe cont prorpiu, într-un articol viitor.

Comments
  1. De ce să fii model de videochat

    Zău că în ziua de astăzi videochatul este cu adevărat un mit. Ce pot să spun, cu atâtea mii de femei care lucrează în industrie, cu atâtea advertoriale pro apătute în mediul online și nu numai, dar și cu o transparență uluitoare, videochatul chiar pare cea mai plauzibilă meserie pentru o femeie care nu prea are alternative, sau care este suficient de dezinhibată.

  2. Este foarte important ca modelele sa aleaga un studio care se potriveste cu personalitatea lor, de fapt, acest lucru este valabil in oricare alt job. Se poate lucra si de acasa, dar e mai plictisitor si nu la fel de interactiv.

  3. In ultima perioada chiar au aparut foarte multe articole care vorbesc despre cat de benefic este sa lucrezi ca model, dar stiti de ce? Pentru ca asa este! Eu sunt model de vreo 3 ani si daca as sta sa enumar cate dorinte mi-am indeplinit datorita salariului motivant nu as avea timp. La inceput, evident, eram speriata si ma gandeam ca lucrez intr-un domeniu „dubios”, pana cand am inteles ca nu este deloc asa. Sexualitatea este la fel de veche ca omenirea, cine intelege acest lucru bine, cine nu… la fel de bine.

Lasă un răspuns

%d bloggers like this: