O problemă cu Jetpack

Mă gândesc să-mi pun Jetpack pe blog şi să-l folosesc inclusiv la comentarii. Pentru cine nu ştie, Jetpack este un plugin de WordPress, care conţine foarte multe funcţii şi submodule. Dintre cele mai importante amintesc: un contor pentru trafic, like-uri ca pe wordpress.com, butoane de share, postarea automată a articolelor noi pe pagina de Facebook a blogului, related posts, Photon (un CDN pentru imagini, cu spaţiu gratuit pe wordpress.com), monitorizare a blogului în timp real (eşti informat pe mail când cade şi când îşi revine), un sistem de abonamente şi mai sunt.

jetpack-for-wordpress

Printre ele, un sistem extins de comentarii, în care poţi comenta fie ca înainte (cu user/mail/site, iar la imagine îţi apare fotografia de pe gravatar.com – dacă ai cont), fie utilizând profilul de Facebook, Twitter sau Google+. Formularul de comentarii e frumos şi elegant (îl puteţi vedea tot pe wordpress.com) şi mă gândesc să încep să-l folosesc şi eu, în ideea că nu toţi cititorii au cont pe gravatar sau sunt bloggeri.

Problema este că eu nu sunt fan Akismet, nu sunt fan CAPTCHA iar alte tipuri de pluginuri de spam nu se înţeleg bine cu formularul de comentarii de la Jetpack. Motivul, din câte înţeleg, îl constituie faptul că acest formular este un iframe găzduit pe wordpress.com, oferind mult mai puţină flexibilitate decât un formular integrat în site. Dar cine ştie, poate o să găsesc o soluţie care să le împace pe toate.

Lasă un răspuns