Mitul că bărbații și femeile sunt la fel

Pe lumea asta există două tipuri de ființe: cele care susțin că între bărbați și femei nu există nicio diferență și bărbații. Noi, bărbații, suntem conștienți de faptul că egalitatea dintre sexe e o poveste cusută cu ață albă, și nu vedem nicio problemă în asta. Fetele o să-mi spună poate că sunt misogin. Totuși, condiția de bărbat aduce cu sine unele avantaje indiscutabile. De exemplu, nu trebuie să petrecem ore în șir în fața oglinzii, să ne machiem, să ne întrebăm cum îți indrepti parul usor cu placa de par sau să ne epilăm. Noi nu ne dăm cu ruj și nu cunoaștem decât câteva nuanțe de bază din spectrul cromatic. Suntem mulțumiți de noi înșine și de burdihanul din dotare, pe care îl privim chiar cu un soi de admirație. Și lista ar putea continua.

bărbați și femei

După părerea mea, dincolo de aspirația de a fi mai frumoasă, dorința de a-ți aranja cât mai minuțios ultimul fir de păr și vârf de unghie, și prin asta nu spun că ele sunt ceva neapărat rău, dar această dorință ascunde în ea o anumită nesiguranță. Nesiguranța că nu arăți suficient de bine în pielea ta, că iubitul tău nu te va mai plăcea dacă te vede o dată nemachiată, că noi suntem atrași sau măcar observăm tipul nou de rimel de sprâncene pe care l-ați folosit azi. Acesta este de altfel și motivul pentru care bărbații investesc mult mai puțin timp și bani în îngrijirea proprie: ei au încredere în ei și în felul cum arată, nu se simt nesiguri, nu au nevoie de confirmări verbale.

Apoi, mai este dorința de a experimenta tot timpul ceva nou, care iarăși le e specifică fetelor. Nu trebuie să mă credeți pe cuvânt: acest articol de pe acasatv începe cu: „Fetele cu bucle își doresc păr drept, iar fetele care au părul drept ar da orice pentru o zi în care părul lor să fie ondulat și proaspăt coafat.” Păi nu? 🙂 Sau, pe pagina cu plăci de păr din primul link putem citi: „Este cunoscut faptul ca majoritatea femeilor nu sunt multumite de felul cum le arata parul si astlfel il aranjeaza zilnic.”. Sună cunoscut?

placă de păr

De exemplu, eu nici nu știam de plăci de păr înainte să intru pe feo.ro. Acum înțeleg că sunt instrumente cu care vă îndreptați părul sau vi-l fixați într-o anumită formă. Și atunci, să recapitulăm: vă lăsați părul lung, mergeți la coafor, vă cumpărați vopsele de păr, fixative, șampoane speciale și, iată, plăci de păr. Și chiar dacă le puteți lua de pe un site serios, și le găsiți la prețuri mici (văd aici 54 și 79 de lei; nu mi se pare cine știe ce, având în vedere că m-am uitat puțin pe la descriere și am văzut tot felul de lucruri bune, ca înveliș ceramic, încălzire ultra-rapidă, design modern etc), asta tot înseamnă ceva timp investit în părul vostru. În contrast, noi ne tundem scurt.

Și revenim la ideea de plecare: între bărbați și femei există diferențe certe. Nu neapărat în sensul că unul e superior altuia cât în sensul că fiecare își alocă timpul liber în mod diferit. Iar eu mă bucur că sunt bărbat. 🙂

Lasă un răspuns