Utilitatea unui glucometru

Dacă netul înseamnă pentru voi mai mult decât Facebook, şi de vreme ce aţi ajuns pe pagina asta înseamnă că da, probabill aţi citit o serie de poveşti despre drama unor oameni care au avut de-şi dus bunicii, mamele, copiii etc la medic şi au aşteptat ore în şir, uneori până seara, pe holurile spitalelor, înainte ca măcar să fie băgaţi în seamă de cineva autorizat să le ofere un diagnostic. Din păcate, deşi evident nu putem generaliza la nivelul tuturor spitalelor, aceste poveşti nu sunt deloc fanteziste ci fapte petrecute în realitate. Tocmai de aceea, atunci când vizita la medic nu are alt scop decât efectuarea unor analize simple, utilizarea unor aparate care să ne facă aceste analize acasă, mai ales când ele trebuie realizate periodic, se poate dovedi salvatoare.

Teste glicemie EasyTouch

De exemplu, dacă suferi de diabet, îţi poţi măsura glicemia cu un glucometru. Pe pagina comenzi.ro dedicată glucometrelor există mai multe modele simple şi, ni se spune, extrem de eficiente, ce pot fi utilizate atât în cazul bătrânilor sau adulţilor cât şi în cazul copiilor. Procedura este foarte simplă: glucometrele sunt prevăzute cu nişte ace de unică folosinţă cu ajutorul cărora prevalaţi câte o picătură de sânge şi o introduceţi în aparat; acesta va afişa imediat nivelul de glicemie sau colesterol (că există şi pentru măsurarea colesterolului) pe care îl aveţi, sau pe care îl are pacientul. Astfel, fiecare are posibilitatea de a-şi verifica anumiţi indici ai organismului în mod cât se poate de simplu, de uşor şi incomparabil mai ieftin şi mai rapid decât vizitele la medic, însoțite de șederi prelungite în saloane de aşteptare.

glucometru Easy Touch

Desigur, trebuie să fac aici o menţiune. Este foarte bine ca pacientul să nu ajungă în situaţia în care să-şi închipuie că expertiza lui o poate depăși pe cea a medicului şi, în cazul în care apar anumite probleme noi, să-şi pună singur diagnostice sau să-şi aleagă singur medicaţia. Acest lucru ar fi o mare eroare deoarece niciodată vagile noastre cunoştinţe despre medicină nu se vor putea compara cu opiniile avizate ale unui om care a studiat această disciplină 6 ani de zile şi a practicat-o apoi toată viaţa. Dar, atunci când lucrurile sunt clare, diagnosticul pus şi tot ce avem de făcut este să verificăm evoluţia anumitor parametri corporali, cum este glicemia, un test poate fi realizat foarte bine şi acasă. Exact la fel cum ne putem lua greutatea şi acasă, folosind un cântar personal, pentru a putea vedea dacă ne-am îngrăşat sau dacă am slăbit. În măsura în care acest cântar va fi precis, rezultatele vor fi identice cu cele obţinute la medic. Asta ca să nu mai discutăm despre slaba dotare a anumitor spitale.

Un astfel de dispozitiv (nu cântar, ci aparat de măsurare a glicemiei) costă pe site-ul menționat câțiva zeci de lei și se poate comanda foarte simplu, online și telefonic, urmând a fi livrat la domiciliul dvs în decurs de circa 24 de ore. Puteți opta pentru diverse modele și puteți cumpăra ace de rezervă. Sper să vă fie de folos.

sursă imagini: comenzi.ro

Comments
  1. Carmen Popa

    Buna ziua, am si eu nevoie de un aparat pentru testarea glicemiei, dar nu stiu ce model sa aleg, care ar fi mai bun si care ar fi mai usor de folosit.Vreau sa il achizitionez pentru mama si mi-ar fi mai usor sa il comand ca sa il primeasca acasa. Am vazut ca au si teste si ace. Multumesc

  2. Maver

    Dacă ar fi aşa, nu ai comenta cu link spre un site concurent cu cel din articol. Ţi l-am scos. 😉

Lasă un răspuns

%d bloggers like this: