Voi cam cât spam primiți pe blog?

Nu știu dacă voi folosiți pluginuri antispam. Mie Akismetul nu-mi place. În locul lui mi-am instalat un plugin simplu, care afișa un test CAPTCHA pe bază de cifre (așa l-am configurat), ușor de rezolvat. Dar nici foarte eficient nu era. Deseori mă trezeam că cineva a lăsat un comentariu sau și-a făcut cont de subscriber (deși pagina de înregistrare era protejată de acel test). Așa că aseară m-am supărat pe el și l-am scos.

comentarii spam

În momentul în care scriu acest articol, adică la mai puțin de 24 de ore de la ștergerea pluginului, am 39 de comentarii în moderare. Treizecișinouă! Unul din ele se repetă într-adevăr de multe ori, dar în total sunt 39 de instanțe. Toate spam. Asta mă face să înțeleg de ce contorul de trafic îmi arată câte 40-50 de vizitatori zilnici, chiar în perioade în care am absentat cu săptămânile de pe blog! 🙂

Deci trebuie să găsesc o soluție la comentariile spam. Și cu ocazia asta voi încerca să mai aranjez puțin blogul. Trebuie să mă uit puțin la fonturi, deoarece diacriticele din titluri se văd rău, formularul de contact nu merge și deci trebuie reparat, apoi vreau să regândesc categoriile și să mai scap de balastul unor articole ieftine, cu puternic iz comercial, care actualmente abundă pe prima pagină.

Voi cât spam primiți pe blog?

sursă foto

Tags:
No Responses

Lasă un răspuns