While I was missing

SunLog are o vechime de peste patru ani. În acești ani am scris cursiv despre alte lucruri care s-au petrecut cursiv în țară. Decese, nunți, evenimente, schimbări de guvern dar toate în matca lor, cuprinse în firescul lucrurilor, la momentul la care trebuiau să se producă. Nimic ieșit din comun.

calendar evenimente

De la sfârșitul lui iunie anul curent, m-am apucat de o activitate nouă ce mi-a ocupat tot timpul liber. Și ca să nu fiu atât de vag, m-am apucat de un joc. Nu Assassin’s Creed sau ce mai jucați voi, ci Travian, care-i un joc în browser. O să vă povestesc cândva despre el; pentru moment precizez că e un foarte mare cronofag. Ca urmare, nu prea am mai dat pe blog, pe mail sau pe Facebook, până azi, când pot spune că în sfârșit am revenit. Și ce credeți că am constatat la revenire? Că în timp ce lipseam s-au produs, nu neapărat în ordine cronologică, următoarele:

  • Un val de imigranți străini, în principal musulmani, de proporții uriașe, s-a abătut asupra întregii Europe. România nu este nici ea scutită, fiind – prin vocea președintelui său Klaus Iohannis – parte a țărilor ce vor primi și susține un număr oarecare din acești imigranți, am înțeles că în jur de câteva mii.
  • Un incendiu devastator s-a produs la clubul Colectiv din capitală, incendiu învăluit în mister și teorii conspiraționiste, care iată, nici acum nu s-au încheiat. În urma incendiului sute de tineri au fost intoxicați, câțiva zeci dintre ei pierzându-și viața. Cifrele au continuat să urce zi de zi.
  • Rusia a devenit principalul jucător activ în Siria, angrenată în lupta contra grupării teroriste ISIS. SUA se declară nemulțumită, cel puțin de ochii lumii, că-n rest nu o văd făcând nimic concret pentru a-i opri pe ruși. Probabil au ei o înțelegere dar vor să păstreze aparența de națiuni aflate într-o profundă și totală opoziție. Hmm.
  • Un atentat terorist revendicat ulterior de gruparea ISIS a lăsat Franța în doliu. Facebook și Google și-au pus pe fundal poze cu steagul Franței, pentru cei 180-200 de parizieni căzuți.
  • Incidentul de la Colectiv s-a soldat cu ieșiri în stradă, la fel de confuze precum evenimentul însuși, urmate de demisia premierului Ponta. Noul guvern, aparent alcătuit din tehnocrați, îl are în frunte pe Dacian Cioloș, despre care se spune că ar avea cetățenie franceză. Astfel, în fruntea țării noastre s-ar afla un neamț și un francez.
  • Și lista poate continua.

Mi-e și frică să mai lipsesc de pe blog.

Tags:
Comments
  1. Fii cu ochii pe blog, nu clipi! Pune scobitori in ochi, altfel incepe al treilea razboi mondial.

  2. Maver

    Scobitori în ochi, that’s a new one! Mai fac o categorie cu tipe sexy, cum au ăștia mari. Pentru motivație personală.

Lasă un răspuns

%d bloggers like this: