Mi-am instalat Jetpack pe blog

V-ați gândit vreodată la un modul (plugin) universal, care să aibă foarte multe opțiuni și pe care să-l puteți folosi la o grămadă de lucruri? Dacă da, probabil că răspunsul pentru voi este Jetpack. Cum se instalează Jetpack pe blog? Foarte simplu: intri la setări, secțiunea de module1, adaugă modul și îl găsești în capul listei. Sau scrii Jetpack la căutare. După care dai click pe butonul de instalare. Într-un fel, Jetpack este ca un procesor capabil să execute multe tipuri de instrucțiuni. Dar ca să obții maximul de performanță de la un procesor, trebuie să-l deblochezi din BIOS, făcându-i overclocking. Exact la fel cu Jetpack, ca să-i activezi la maxim potențialul trebuie să-l conectezi la WordPress. Dacă nu ai cont pe WordPress îți poți face unul că e gratuit, după care apeși pe butonul de conectare din Jetpack, aprobi legătura și gata.

jetpack

După ce l-ai instalat și conectat, ai la dispoziție 37 de submodule sau funcționalități, grupate pe categorii, pe care le poți activa sau dezactiva. Multe dintre ele au configurațiile lor separate. Câteva exemple: există un submodul bazat pe Latex care îți permite adăugarea de formule și ecuații matematice care să arate foarte frumos, există submodule pentru afișarea unor galerii de imagini sau a unor clipuri video, există și un formular de contact foarte flexibil, un submodul care permite adăugarea de CSS fără să fie necesară editarea fișierelor temei, un submodul care îți pune un buton de like sub articole, unul pentru butoane de share, pentru abonare la articole sau comentarii, pentru protecție împotriva încercărilor de spargere a parolei administratorului, pentru distribuirea automată a postărilor pe rețelele sociale și lista poate continua.

Printre altele, eu mi-am activat comentariile prin Jetpack. Acest lucru mi-a dat oarecare bătaie de cap deoarece tema mea avea un sistem de comentarii mai vechi, care nu era compatibil cu Jetpack-ul, și pe care a trebuit să-l modific manual, editând codul temei, dar până la urmă am reușit. Voi însă probabil nu veți avea această probmemă. Acum căsuța de comentarii arată mai frumos iar comentatorul se poate loga, dacă dorește, cu contul de Facebook, de Twitter sau de Google+.

Jetpack este gratuit și este făcut de Automattic, firma care se află în spatele WordPress-ului.


 1. presupun acum că WordPress-ul este în limba română, altfel e Plugins 

Comments
 1. Mie nu-mi place sistmeul lor de comentarii. Prefer pe cel al temelor. 🙂
  Dar de folosit … il folosesc si eu pentru cateva optiuni.

 2. Ethos

  Da, și eu am mai multe, pe lângă comentarii. Dar nu m-am lungit aici să scriu despre fiecare în detaliu. Am scris despre comentarii, care constituie poate cea mai cunoscută funcționalitate Jetpack.

 3. Am instralat si eu ieri modulul, se pare ca mi-a iesit, nu stiu daca in totalitate dar vad traficul, voiam sa instalez Google Analitycs dar cei de pe grup m-au convins ca e mai bine cu Jetpack-ul

 4. Ethos

  Depinde ce urmărești. E mai simplu Jetpack-ul.

 5. Un singur lucru nu are. Buton de like pentru Facebook la sfârșitul articolului!

 6. Ethos

  Are mai multe.

Lasă un răspuns

%d bloggers like this: