A început perioada concediilor

Pentru că este frumos afară, oamenii se gândesc la concedii. Mă rog, eu mă gândesc, iar eu sunt om, așa că pot generaliza. Și cuget, vorba ardeleanului, cu un fel de nostalgie. Da, m-ar interesa un sejur în Creta Grecia oferit de TUI Travelcenter. Cum să nu? Pe cine n-ar interesa, când vede imaginile de mai jos:

Creta - Grecia

Creta - Grecia

Creta - Grecia

Creta este cea mai mare insulă grecească și a cincea ca mărime din Marea Mediterană. După cum probabil știți, iar dacă n-ați învățat la geografie în timpul școlii aflați acum, că și eu m-am documentat nu demult, Grecia are o sumedenie de insule și insulițe, multe dintre ele fiind de o frumusețe rară, devenite centre de atracție pentru turiști. Adevărul e că nu-ți trebuie multă geografie pentru a intui că o excursie pe plaiurile elene poate contribui decisiv la formarea ta culturală. Pentru că toată istoria și cultura europeană stă pe umerii Greciei, mai precis ai grecilor antici, de aceea sunt atât de multe muzee grecești cu renume mondial. Întreaga Iliadă și Odisee e acolo, vei găsi vestigii ale războiului troian, urmele luptelor de la Termopile – le poți vedea pe viu, nu neapărat într-un sejur Creta, căci Termopile e mai la centru, în zona estică, în timp ce Creta Grecia este la sud, dar da, este tot Grecia.

Dacă adaugi la valențele istorice și culturale frumusețea insulelor (câteva zeci!), a plajelor și a hotelurilor, precum și faptul că vorbim de o țară europeană, din apropierea noastră, atunci cu greu ai putea găsi ceva care să-ți facă mai puternic cu ochiul. Iar oferta celor de la TUI Travel este menită să te atragă și mai mult. Poți verifica prețul pentru fiecare hotel din zonă, cu plecare din ce oraș vrei, pentru ce perioadă de timp dorești, cu rezervare de cameră pentru numărul de adulți și copii din care este compusă familia ta. Fiecare hotel este prezentat în detaliu, ai sub ochi toate facilitățile, localizarea lui, tipul de camere, piscine etc. Dintr-un singur click ai ales destinația perfectă.

Problema e că, totuși, încă nu ne permitem fiecare un sejur Creta – Grecia, chiar dacă costurile sunt relativ mici în comparație cu alte destinații. Încă o mare parte dintre români trăiesc cu grija zilei de mâine, așa că un concediu în afară, chiar dacă timpul nu reprezintă o problemă, rămâne apanajul celor care au joburi bine plătite și care reprezintă să zicem o minoritate.

Dar asta nu mă împiedică să visez. 🙂

Lasă un răspuns