Ideea de a-ți cumpăra mobilă pe componente este bună

Cu toții știm că mobila se poate adapta, sau mai bine zis potrivi, fiecărui context sau tip de spațiu locativ. Adică există mobilier de grădină, de cameră, de hol, de terasă șamd. Dar cât de bine sunt definite și compartimentate aceste categorii pe un site de mobilă universală? Înainte de a explica ce vreau să spun, să vă arăt două fotolii de birou frumoase, din piele, unul maro și celălalt negru, luate de pe un site de scaune, așa, pentru că tot suntem în temă:

fotoliu de birou din piele, maro

fotoliu de birou din piele, negru

 Locuiesc într-un apartament mare. Zilele trecute m-am apucat să fac curățenie într-unul dintre balcoane și cu ocazia asta mi-am pus prima dată problema unei eventuale remobilări a lui. Moment în care mi-am dat seama că nu merge să-mi cumpăr orice fel de fotoliu, de dulap sau de măsuță și să le plantez acolo. Adică merge, dar dacă mi-aș căuta un mobilier adecvat, rezultatele ar fi mult mai bune. Însă unde găsesc mobilă pentru balcon? Că nu prea am văzut. Hai că de grădină poate mai găsești, dar de balcon?

De obicei pe site-urile de mobilă produsele afișate sunt cumva la grămadă, adică le mai poți selecta după tip (colțar, canapea etc) sau cameră (bucătărie, baie) dar nu ai chiar foarte multe opțiuni. Este de înțeles, pentru că sunt multe articole și nu poți face zeci de categorii pentru ele, ar fi prea complicat. Există însă magazine ce comercializează doar o anumită piesă de mobilier. Și, la fel cum atunci când îți faci un calculator din componente ieși mai bine decât dacă ți l-ai lua gata asamblat (pentru că poți alege tu cel mai bun procesor, placa video care-ți place etc), când intri pe un site care vinde doar o piesă de mobilier „riști” să găsești ceva mai convenabil decât dacă acea piesă e integrată într-o „mobilă de cameră” și deci nu o poți alege individual.

scaun de birou, galben

scaun de birou, roșu

Un site de tipul ăsta e scauneonline.ro, de unde am luat imaginile din articol. Acolo găsești doar scaune, dar de toate tipurile, formele și mărimile, și pentru orice context. Nu îmi plac toate modelele, unele sunt prea „moderne” pentru mine, dar sunt și care-mi plac foarte mult. De exemplu, de ce birourile trebuie să fie zugrăvite și mobilate în culori terne, închise, cum vezi mai tot timpul? Scaunele de mai sus nu vă fac puțin cu ochiul? Nu ar da încăperii mai multă lumină și culoare?

Și tocmai în asta constă principalul avantaj al unui site specializat: că găsești foarte multe modele ale produsului în cauză, și deci imposibil să nu fie și ceva pe gustul tău. În felul ăsta, cel puțin pot să îmi cumpăr cel mai potrivit scaun pentru balconul meu (sau pentru grădina voastră, sau biroul soțului, sau dormitorul copilului, vorbind la modul general), după care îmi caut un dulap sau o măsuță.

Ziceți că nu-i o idee bună?

Lasă un răspuns