Mercedes parodiază Tesla

Luna trecută, cei de la Mercedes au luat în râs mașinile Tesla, cu o parodie care a strâns – până acum – aproape 180.000 de vizualizări pe un canal neoficial de YouTube. Personajul feminin din clip este Julia Louis-Dreyfus, pe care e posibil să v-o amintiți din serialul Seinfeld. Reclama a fost prezentată în cadrul emisiunii Saturday Night Live.

S-a folosit pentru filmări un Mercedes C-Class, psopulsat de… 9648 baterii. Ideea pe care se merge este ridiculizarea unui sistem de propulsie (în cazul nostru electric, de la Tesla) aflat încă la început, care nu poate concura cu sistemele deja consacrate, pe bază de combustibili clasici. Adică, dacă vrei să reduci/elimini emisiile de CO2, dacă te strânge buzunarul când vine vorba de prețul benzinei, îți cumperi o Tesla. Dar dacă vrei the real thing, îți cumperi un Mercedes clasic, probabil un AA-class.

Clipul e foarte mișto realizat și se adresează în mod evident afaceriștilor, oamenilor cu bani, interesați în primul rând de calitate și performanță. La nivelul ăsta cred că are efect. Dar nu pot să nu mă întreb dacă nu cumva suntem în faza a doua a citatului: La început te ignoră, apoi râd de tine, apoi se bat cu tine iar la sfârșit îi învingi. Mă rog, o traducere și adaptare proprie a cjuvintelor lui Mahatma Gandhi. 🙂

Lasă un răspuns