N-am fost niciodată la Brașov

Edit 20.08.2016: Între timp, Genius Travel are probleme cu insolvența.

Dar am trecut de multe ori prin acest oraș. Am trecut pe acolo cu trenul, deoarece acum ceva ani mergeam destul de des la București, iar drumul de la mine la capitala țării străbate Brașovul și Predealul. De regulă, deși era în toiul nopții, mă coboram puțin din tren (care făcea o pauză cam de un sfert de oră) și mă plimbam pe peron, inhalând aerul proaspăt, revigorant, de munte. Brașovul este unul din principalele municipii ale țării. Dar este în același timp, tocmai datorită amplasării lui montane, o stațiune. Știați că dacă veți căuta o cazare la Brașov, veți găsi 26 de pensiuni și hoteluri în care vă puteți acomoda? Cel puțin asta văd pe oferta celor de la GeniusTravel.ro, ori cum este vorba de un site de turism, rezultă că știu ei ce zic.

Piața Sfatului - Brașov

Fiind un oraș mare, aproape că nu mai are nevoie de introducere. Dar asta poate fi și o capcană: auzind de el atât de mult, putem fi tentați să îl asemuim Clujului sau Iașiului, ignorând complet latura lui turistică, de stațiune, de destinație de iarnă sau de vară. Pentru că da, Brașovul are toate aceste calități. De fapt, el îmbină perfect două elemente adesea mutual exclusive: cele mai noi facilități oferite de un municipiu european cu potențialul unei expediții montane. Te duci la munte și beneficiezi de cazare, masă, centre de divertisment etc mai tari decât cele din localitatea ta!

Vă ziceam că sunt multe hoteluri și pensiuni. Pe Genius Travel ni se spune că acestea se pliază foarte bine celor mai felurite nevoi, indiferent că avem un buget restrâns sau suntem mai largi de mână și dorim să fim înconjurați de lux. Brașovul este imbatabil la capitolul divertisate. Are clădiri istorice, muzee și galerii, în stiluri diferite – un amestec de nou și vechi, aflăm de pe același site de turism, și cu asta bifăm încă un motiv pentru a-l vizita, mai ales dacă ne plac călătoriile în centre de cultură ale lumii.

Biserica Neagră - Brașov

Cât ne-ar costa un drum până acolo? Puțin, pentru că este în inima țării, putem merge de exemplu cu trenul. Dar ne putem cumpăra un bilet la autocar, dacă dorim, de pe același site. Și putem studia oricare din cele 26 de locuri de cazare, hoteluri și pensiuni, facilitățile de care dispun, prețurile pe care le practică, unde sunt amplasate în oraș, și ne putem rezerva o cameră acolo unde ne convine cel mai mult. Din confortul propriului nostru fotoliu sau pat, online.

Pentru că internetul în general și Genius Travel în particular fac totul mult mai simplu și mai ușor.

Lasă un răspuns