Adio, Yahoo Messenger!

Dintr-un anunț recent aflăm că Yahoo Messenger va fi închis la 5 august 2016. Celebra aplicație ce ne-a marcat copilăria va fi, în sfârșit, trimisă la „fier vechi”. Reciclată. Din cenușa ei va renaște un nou messenger, doar că… de fapt a renăscut deja, dar nu pentru desktop. Merge numai pe mobil și în browser. Utilizatorii sunt încurajați să migreze blablabla. Utilizatorii serioși, cu desktop, nu mai intră în targetul Marissei Mayer. Pentru a folosi mess-ul pe calculator după 5 august, va trebui să vă logați pe messenger.yahoo.com. Poate unora vă va conveni mai mult așa.

yahoo messenger pe mobil

Oarecum era previzibil, în ultimul timp mess-ul ajunsese aproape o amintire, o antichitate, toată lumea bună se adună acum pe Facebook. Deși la noi în țară mess-ul a fost extrem de popular, inclusiv emisiunile de la tv își afișau id-ul de mess, pentru ca telespectatorii să le poată trimite feedback sau pune întrebări. Și cu asta mă gândesc că Yahoo a ratat încă o șansă, neștiind să-și valorifice unul din produsele principale, cu milioane de utilizatori, într-o perioadă când rețelele sociale nu erau nici pe jumătate la fel de puternice ca azi. Facebook în schimb a crescut constant și a găsit modalități de a-și monetiza serviciile și bazinul de utilizatori.

Nu ține de alții, ține de prostia lor. Îmi aduc de exemplu aminte că foloseam Pidgin în loc de Yahoo Messenger, pentru că primul, deși open source și realizat de amatori, suporta taburi/pagini diferite, în timp ce mess-ul de la Yahoo suporta un singur tab, așa că trebuia să deschizi două ferestre pentru a vorbi cu două persoane. Dacă nu se schimbă ceva la Yahoo, le prevăd un viitor tot mai sumbru, dar relativ lung, că încă au o grămadă de bani. Apropo, nu vreți să vă cumpărați niște publicitate la ei? 🙂

Tags:,

Lasă un răspuns