Ce sunt modulatoarele FM pentru mașini?

Dacă nu ați folosit niciodată un modulator FM auto și nici nu știți cu ce se mănâncă, dar aveți o mașină și vorbiți la telefon, ascultați muzică sau sunteți pasionat de gadgeturi, aflați din rândurile următoare ce este un astfel de modulator și la ce vă poate fi el util.

Car Kit Bluetooth Universal

În linii mari, un modulator FM este un aparat care a început să-și facă loc pe piața autohtonă cam prin anii 2007-2009 și care vă poate face viața mai ușoară. În ce mod? Modulatoarele FM auto sunt dispozitive ce acționează ca niște emițătoare radio. Mai exact, ele se conectează la priza de 12 V a mașinii și emit pe o anumită frecvență (pe care o puteți de obicei seta după preferințe) conținutul dorit de dvs. Acest conținut este adeseori citit de pe stick-uri de memorie sau drive-uri usb.

Exact, ați ghicit: un dispozitiv de acest tip poate înlocui cu succes un CD-Player sau un MP3-Player, în cazul mașinilor care nu dispun decât de un radio clasic, sau eventual un radio-casetofon. Setăm modulatorul în cauză să citească muzica de pe un card/stick/etc și să o emită, sub formă de semnal radio, pe frecvența X, după care acordăm aparatul de radio al mașinii pe aceeași frecvență X, și avem deja muzica în boxele mașinii. Ca și cum am capta-o de la un post de radio național. Asta chiar și în condițiile în care sau mai ales atunci când nu avem semnal FM și deci nu putem asculta nimic în mașină, pentru că suntem cine știe unde, pe coclauri sau pe drum de munte.

Există mai multe magazine online de unde puteți comanda astfel de dispozitive. De exemplu, supermisto.ro pune în vânzare inclusiv modele avansate, de modulator fm bluetooth, la prețuri cam între 115-250 de lei. Fiind dotate cu bluetooth, acestea pot trimite spre boxe și muzica de pe telefonul propriu și având încorporate baterii, nu vă mai țin ocupată poate singura priză din mașină. După cum se vede, pe site există promoții, iar pentru a fi la curent cu ele vă puteți abona la noutăți.

Aș mai spune în încheiere că Supermișto promovează car-kit-urile sale ca fiind utile din punct de vedere al faptului că vă protejează de o eventuală amendă (hans-free). Acest lucru e adevărat, dar incomplet. În realitate, dacă ați avea mâinile ocupate cu tot felul de dispozitive în timp ce sunteți la volan, ați risca ceva mult mai grav decât o simplă amendă: un accident rutier.

Lasă un răspuns