De ce trebuie să votezi dacă ai blog

Citirea acestui titlu vă poate face să ridicați o sprânceană: cum adică, dacă ai blog? Dar ce, simțul civic nu ar trebui să-l caracterizeze pe fiecare om, indiferent de profesie, ocupație sau hobby? Numai cei cu bloguri trebuie să se prezinte la urne? Ei bine, evident că nu doar ei. Dar despre votare a curs atâta cerneală virtuală, încât nu știu dacă aș putea adăuga ceva nou. Cu toate că s-ar putea să fie necesar.

falsificarea voturilor

S-ar putea să fie necesar, datorită faptului că, în ultimii ani, lumea se prezintă din ce în ce mai rar la secțiile de votare, cel puțin asta e impresia mea. Înțeleg perfect fenomenul. Omul e sătul de politică. Atât omul simplu, cât și intelectualul rasat, s-au săturat să aplice de fiecare dată ștampila pe un partid sau pe un om care o să le întoarcă spatele imediat ce pune mâna pe putere. S-au săturat să voteze întotdeauna cu răul cel mai mic. S-au săturat de toată șarada asta numită politică dâmbovițeană.

Și totuși, este indicat să faceți acest efort, indiferent dacă sunteți tineri sau vârstnici, bărbați sau femei. Dar pentru voi, cei care aveți blog, imperativul de a vă prezenta la vot este și mai puternic. Dintr-un motiv simplu: pentru a nu vă limita perspectiva editorială. Pentru a păstra toate opțiunile deschise când vine vorba de scrierea unui nou articol.

Ce înseamnă asta? Că dacă alegeți să stați acasă, vă limitați automat aria de subiecte abordabile pe blog în următorii 4-5 ani. În particular, de mâine nu veți mai putea critica modul în care ediulul din orașul vostru (sau din orice alt oraș) găsește potrivit să trateze anumite probleme ale comunității. Nu vă veți mai putea plânge de faptul că nu se asfaltează sau că licitațiile se acordă pe blat. Și nu veți mai putea scrie despre cum v-ar plăcea să arate orașul vostru sau România.

Pentru că dacă o veți face, vă voi pune o întrebare simplă: ați făcut ceva pentru a schimba sau preveni această stare de fapt? Ați fost la vot?

Tags:
No Responses

Lasă un răspuns