Oamenii își cumpără fotolii de masaj

Am mai scris despre fotolii computerizate, cu programe complexe de masaj. Dar am scris așa, cu un fel de melancolie, pentru că eu nu am unul și nici nu știu dacă-mi voi cumpăra vreodată. Nu mă înțelegeți greșit, cui nu i-ar plăcea un scaun cu masaj profesionist, comod, în care să se simtă excelent? Cu condiția să nu se strice, evident, adică să fie făcut de o firmă serioasă. Problema apare când îți pui întrebarea cât costă un scaun de masaj. Și, pentru că eu nu prea am găsit un preț la care să mă raportez, m-am gândit că nu se cumpără. Că sunt scumpe, ceea ce-i și normal.

fotoliu cu masaj inada

Se pare însă că m-am înșelat. Într-un articol recent, de acum câteva zile, Florin Grozea prezinta avantajele unui fotoliu cumpărat de la Komoder pentru soția lui. Cumpărat, nu în teste. Bine, nu zice nici el cât a costat, dar zice că sunt amândoi foarte mulțumiți.

Acum câțiva ani, aveam la birou un scaun comod, cu burete și cu picioare din fier, care s-a rupt. Așa că a fost sudat, dar cel care s-a ocupat de treabă nu a fost atent la detalii, rezultatul fiind că scaunul în cauză a devenit ușor înclinat (șezutul nu mai era perfect orizontal). După un timp îndelungat petrecut în acel scaun, am început să am uneori dureri de spate. La început nu mi-am dat seama care e cauza, dar după ce am înlocuit scaunul cu unul simplu și drept, durerile au dispărut.

Multă lume ignoră în ziua de azi poziția corectă a coloanei vertebrale, fapt care duce treptat la neplăceri. Stăm cu corpul înclinat spre stânga sau spre dreapta, mergem pe stradă cu capul în telefon și ne mirăm că încep să apară probleme diverse de sănătate, că ne dor ochii sau că ne simțim coloana sudată. Și dacă prin corectarea acestui lucru simplu, legat de poziția în care șezi pe scaun, poți să elimini astfel de dureri, cât de mult te poate ajuta un scaun de masaj? Komoder ne tentează cu fotolii masaj la prețuri avantajoase, având mărci de renume mondial. Evident că ele vor fi mai scumpe decât scaunele ergonomice sau directoriale, de exemplu, dar dacă banii nu ar fi o problemă pentru dvs, ați da curs unei astfel de tentații?

Comments
  1. Am la munca asa ceva. E misto, dar n-as ocupa casa cu un asa obiect decat daca simultan 1) am prea multi bani si nu mai stiu pe ce sa-i cheltui, 2) am casa mea, 3) am prea mult spatiu in ea.

    Pe bune, nu-i genul de obiect pe care sa-l folosesti zilnic sau macar saptamanal. Mai bine dai o data pe luna banu’ si mergi la un masaj normal, facut de un om cu experienta.

  2. Ethos

    Nu știu cât sunt de fiabile. Pentru că la prețul pe care trebuie să-l aibă, nu prea rentează dacă se strică repede. Nu-i ca și cum poți cumpăra niște piese de schimb de la magazinul de după colț.

    Dar dacă sunt rezistente în timp, și banii n-ar fi o problemă, n-aș avea nimic împotriva spațiului. Sunt mari, dar pana mea, am dulapuri mari, chestii pe care nu le folosesc, i-aș găsi un loc.

    Trebuie că lucrezi la o firmă mișto. 🙂

Lasă un răspuns

%d bloggers like this: