Pentru cine scriem pe bloguri?

Pe SunLog există un articol intitulat Cu penisul în gură. Articolul respectiv, deși recomandă depășirea unor pudibonderisme penibile, de fată bătrână, nu are nimic de-a face cu pornografia. Mai mult, el conține și o pledoarie pentru utilizarea formei corecte a cuvântului penis, adică chiar aceasta, în locul variantei vulgare pe care o vedem atât de des pe net și o auzim mai mereu în jurul nostru, și slavă Domnului că nu e invers.

Ei bine, ce vizitatori credeți că îmi trimite de obicei Google pe acel articol? Ultimul exemplu este al unui vajnic reprezentant al sexului tare, căutând: ce simpte o femeie cand vede un barbat in penisul gol. Da, simpte, cu p, pentru că aparent femeile simpt diferit față de noi, bărbații, respectiv simpțirea lor implică litera P, dacă se poate erectă. Nu-mi explic de unde a aflat de cuvântul penis.

întrebare de blogger

Așadar tu, ca blogger, depui un anumit efort (intelectual) să concepi și să scrii un articol interesant, poate și documentat, în care încerci să utilizezi un limbaj cât mai elevat, să fii pe alocuri ironic, să introduci o metaforă sau o altă figură de stil, după care îi dai Publish, te uiți la statistici, vezi numărul de vizitatori unici din Google și îți spui satisfăcut: Uite pe câtă lume am ajutat cu articolul meu! Am un blog mișto!

Vedeți, de asta nu mă exprim foarte pretențios pe blogul ăsta, ba chiar mai evit câte un subiect cu miez, iar uneori, și anume mai tot timpul, postez advertoriale, pentru care presupun că mi-ți scuza. Dar asta nu-i de ajuns; vă zic sincer că mă bate gândul să-mi deschid un blog cu răspunsuri la întrebări din ăstea de mare căutare. Pentru că, după toate regulile unui blog de succes, nu am reușit să-l ajut pe vizitatorul din exemplul dat, care n-a găsit pe blogul meu răspunsul la ce-l preocupa pe el.

Până la urmă, pentru cititor nu-i așa grav: va migra mai departe, spre ziare ca Libertatea sau Cancan. Dar eu rămân aici cu întrebarea: pentru cine scriem noi pe bloguri? Poate reușiți voi să dați de urma răspunsului, într-un articol fără P, de pe blogurile voastre; m-aș simpți minunat să îl pot citi.

Comments
  1. eh, pentru cine… fiecare are un motiv pentru care scrie pe bloguri. Unii scriu ca să se descarce, alții pentru popularitate, alții pentru bani, alții pentru că sunt pasionați de scris și e mai ok să scrii la PC de cât pe foaie, etc… Pentru cine exact scrie lumea, nu cred că are cineva un anumit target…

  2. Ethos

    Ai dreptate, sigur. Dar eu voiam să evidențiez discrepanța dintre cititorul cult, la care ne-am aștepta uneori, sau am spera că ne citește, și marea masă a cititorilor care ajung, folosind Google, pe blogurile noastre. Cititori care sunt vai de capul lor. 🙂

Lasă un răspuns

%d bloggers like this: