Voi v-ați injecta acid hialuronic în buze?

După cum probabil știți, nu sunt un fan al operațiilor estetice. Cred că în multe cazuri ele nu fac decât să repare exterior o problemă care de fapt nu-și are sursa în corpul nostru, ci la nivelul creierului. Și mai cred că ar fi mult mai benefic ca persoanele care doresc să recurgă la chirurgie estetică să vorbească în schimb cu un psiholog, pentru că poate în multe cazuri corpul lor arată minunat și nu necesită tratamente speciale, cu potențiale efecte secundare nedorite.

augmentare buze

Acestea fiind zise, există multe persoane care nu-mi împărtășesc convingerile. Evident, fetele predomină aici, iar în rândurile lor am văzut recent, pe lângă clasicele operații de mărire de sâni, că tot mai multe își injectează acid hialuronic cu scopul de mărire a buzelor. Așa că întreb toate fetele care ajung pe acest articol: ce face acidul hialuronic concret, cât de sigur este, ați recurs la operații de mărire a buzelor și dacă da, care a fost experiența voastră și ce ne puteți spune (pro sau contra) pe tema asta? De asemenea, dacă ne pteți spune un pret pentru marirea buzelor, cel puțin în cazul dvs.

Eu am dat o căutare după acid hialuronic pe Wikipedia. În varianta românească a enciclopediei virtuale, am găsit niște lucruri pozitive la care nu m-aș fi așteptat. Astfel, acesta este un hidratant natural al pielii, prezent deja în organismul nostru, mai precis în epidermă, și care, odată cu înaintarea în vârstă, își micșorează treptat volumul sau scade. Din aceste considerente, precum și din faptul că el atrage și reține circa 70% din greutatea sa în apă, având deci rol de hidratare, el este folosit în chirurgia facială estetică pe post de filler, umplând (acoperind) ridurile și mărind volumul buzelor.

Am mai găsit pe net diverse informații cu privire la corelația dintre nivelul de acid hialuronic în diferite zone ale organismului și cancer și, din ce am înțeles, una din concluzii este că monitorizarea și controlul acestui nivel au potențialul de a preveni și lupta împotriva cruntei maladii, dar partea respectivă conține multe detalii tehnice asupra cărora nu mă pot pronunța așa că vă invit să căutați singuri(e).

Cât privește chirurgia facială, de pe site-ul Clinicii Zetta aflu că acidul hialuronic poate reda buzelor volumul tineresc, înlocuind cu succes rujul, iar rezultatele pot fi temporare sau permanente, în funcție de tipul procedurii la care regurgem și de componența exactă a substanței injectate. Ni se mai spune că operația în sine este simplă și durează o jumătate de oră sau chiar mai puțin.

Am o prietenă virtuală care a recurs la augmentarea buzelor. După ce o s-o întreb despre preț și efecte, o să pot reveni cu mai multe informații. Până atunci, voi ați recurs vreodată la așa ceva?

Lasă un răspuns