Voi vă cumpărați haine de pe net?

Românul încă își mai cumpără haine offline

Sunt bărbat. În plus, recunosc, sunt și puțin conservator. Așa că până acum nu prea mi-am cumpărat haine de pe net, preferând să le achiziționez, în virtutea inerției, din magazinele offline sau din piață. Uitându-mă însă pe paginile site-ului answear.ro, încep să mă întreb dacă nu cumva am făcut o greșeală. Să vă explic de ce.

Pantofi de vară, pentru bărbați, la un click distanță

Începem cu rubrica de Pantofi sport, pe care îi putem cumpăra de la answear contra unor sume de la 75 de lei în sus. De unde știu asta? Pentru că putem sorta pantofii de pe site în funcție de preț (crescător sau descrescător). O primă observație: 60 de pantofi pe prima pagină, din gama adidașilor, tenișilor sau sandalelor – încălțăminte ușoară, de vară. În total sunt 13 pagini, adică 745 de produse din această categorie – mai multe decât am văzut în orice magazin offline pe care l-am vizitat până în prezent. Numărul foarte mare de produse se reflectă într-o gamă variată, pentru toate gusturile. Indiferent ce preferințe ai, e practic imposibil să nu găsești aici pantoful ideal. Iar la numele producătorilor văd mărci ca Reebok, Adidas sau Pepe Jeans.

teniși heavy duty

adidași albastri

adidași galbeni

În contrast, pe piață găsești încălțăminte chinezească destul de urâtă, care te ține câteva săptămâni și apoi se strică. Chiar dacă e mai ieftină (dar nu cu mult), luna viitoare trebuie să îți cumperi alta, așa că per total dai mai mulți bani. Asta ca să nu mai vorbesc de diferența de confort dintre un pantof de firmă și unul no-name.

Costume de baie pentru femei

Până acum am vorbit de încălțăminte sport pentru bărbați. Să aruncăm o privire și la articolele vestimentare destinate femeilor, tot de sezon. Pagina cu costume baie pentru doamne și domnișoare conține 231 de articole, dintr-o singură piesă sau din două piese, în culori și modele din cele mai variate, simple, elegante, sobre sau vii, potrivite atât femeii de afaceri, care dorește să se îmbrace decent, cât și studentei nebunatice sau turistei exotice. Aici nu cunosc mărcile dar văd că prețurile încep de la circa 30 de lei pe slip sau sutien iar costumele arată drăguț pe fetele fotografiate.

Ce dezavantaje au hainele online?

Singurul impediment pentru mine l-a reprezentat faptul că nu pot proba hainele pe care vreau să le cumpăr. Dar answear are o politică de returnare ce îți permite să trimiți înapoi orice articol cumpărat de la ei și care nu ți se potrivește, comandând un altul în schimb, în mod gratuit! Bine, nu știu dacă toate magazinele online acceptă așa ceva, dar aici cel puțin putem returna produsele neconforme sau nepotrivite, gratis.

În concluzie, mă bate gândul să fac și eu pasul în mileniul 3. Voi ce experiențe aveți cu hainele comandate pe internet?

Comments
  1. Viorica

    Da imi cumpar haine de pe net si nu am avut probleme pana acum sa nu imi vina produsele sau sa imi vina alte produse decat cele comandate.

Lasă un răspuns

%d bloggers like this: