Fluturii au venit sa se uite la meci

Cu întârziere, am văzut și eu finala campionatului european de fotbal de anul acesta, dintre Franța și Portugalia. Cu întârziere pentru că eu nu am televizor. Adică mnoa, am două (am avut trei dar unul l-am dat că-mi ocupa loc degeaba) dar am renunțat la cablu, pentru că-l plăteam degeaba. De ani buni. Așa că am descărcat meciul câteva zile după, de pe un site de torenți.

Pentru început, nici mie nu-mi place de echipa Franței. Dar, spre deosebire de Cetin, cred că mie nu-mi place cam de prin 2006, de când Zinedine Zidane a făcut fazele acelea, chiar în ultimul lui meci din carieră, faze urâte, care s-au soldat cu un cartonaș roșu. Coate, lovituri, ceva pe-acolo. Aroganțe, cu alte cuvinte, pentru că el e Zidane.

No, și mie asta nu-mi place la unele echipe: atitudinea lor înfumurată. În schimb, mi-a plăcut întotdeauna de modeștii portughezi și spanioli. De data asta a fost ziua Portugaliei, care a bătut Franța cu 1-0, în prelungiri.

Per ansamblu meciul a fost echilibrat și frumos. De regulă la aceste faze ale competițiilor europene sau mondiale meciurile sunt urâte, pentru că miza comercială e uriașă și pragmatismul are întâietate în fața frumuseții, driblingurilor și a sportivității. Nu și de data asta: am avut parte de pase, de curgeri frumoase ale jocului, de posesie dar și de atacuri, de construcție, de joc mișto. A câștigat Portugalia dar puteau foarte bine să câștige și francezii.

O chestie a fost cu totul inedită: o mulțime de fluturi. Sau molii, nu știu exact ce erau, se perindau prin fața camerelor de filmat, la început am crezut că sunt la mine în cameră. Cred că erau mii de fluturi în jurul acelui stadion, care au dorit și ei să asiste la marea finală. Iar când Ronaldo a căzut la pământ, în urma loviturii primită la genunchi, unul dintre ei a zburat și i s-a așezat pe față, pentru un autograf…

molie pe fața lui ronaldo

imagine via mirror.co.uk

Comments
 1. :-))) Tare asta cu fluturii! :-))
  Eu am ținut că ăi mai „mici” tot campionatul! (e o vorbă mare…„tot”, că nu am văzut decât vreo trei meciuri de toate, și alea NU ale României! )

 2. Ethos

  Dacă nu erau fluturii, nu scriam articolul. 🙂

 3. am bănuit eu…

 4. Poate că dacă știam de invazia de fluturi, mă uitam și eu la meci. Dar am să fiu atent la reluări. 😉

 5. Ethos

  Eu nu am văzut decât partida asta dar fluturii mi-au dat senzația că efectiv îi am în cameră. Așa de mulți erau, așa de des treceau prin fața obiectivului. Nu știu la alte meciuri, poate pe alte stadioane, cum a fost.

Lasă un răspuns

%d bloggers like this: