O întrebare despre conturi multiple de Facebook

Să zicem că vrei să-ți deschizi un blog nou, în limba engleză. Asta înseamnă și că vrei să citești unele bloguri scrise în engleză, să începi să interacționezi cu blogosfera vorbitoare a acestei limbi, să îți faci contacte și prieteni, tot tacâmul. Bun, și acum întrebare: cum ar fi mai bine, să îți faci un cont nou pe Facebook sau să folosești profilul pe care deja îl ai pentru a socializa cu noii prieteni?

conturi separate de facebook

Pentru că nu-i greu de imaginat, după un timp vei avea în lista de contacte și oameni din ro, și oameni din alte țări (care vorbesc en). Vei face parte din grupuri românești și grupuri internaționale. Vei posta… în ce limbă? În română, spamându-i pe prietenii care nu înțeleg o iotă din ce scrii? În engleză, uneori? Bilingv?

Pe Google Plus există posibilitatea de a adăuga oamenii în cercuri diferite (pe care le poți crea la liber și numi cum vrei tu; de exemplu: Prieteni, Bloggeri, Colegi) și de a posta un mesaj doar pentru unul sau anumite grupuri. Pe Facebook cum poți face astfel încât doar amicii tăi din România să vadă ce scrii acum și doar ceilalți să vadă ce scrii peste 5 minute? Ce soluții există în direcția asta?

Pe de altă parte, gestiunea unui cont nou de Facebook implică timp suplimentar, încă un browser, poate încă o adresă de mail șamd. Așadar, sunt curios ce gânduri aveți voi pe tema asta, poate-mi vor folosi.

Comments
 1. De ce un browser si nu un profil nou in Google Chrome. Adresa de mail, cont de Facebook si toate cele.

 2. Poti si pe facebook. Pui prietenii de alta nationalitate intr-un grup nou si setezi audienta unei postari strict pt acel grup.
  De altfel fb incurajeaza astfel de mesaje. De ex, daca pui un grup distinct de BLOGGERI si postezi ceva care-i vizeaza doar pe ei, vei avea reach mai mare decat daca pui o postare PT TOATA LUMEA. E drept, postarile care NU sunt publice is cu mici probleme, de ex daca da cineva share sunt probleme cu cine vede acel share.

  Altfel, fiind alt blog, eu te-as sfatui sa-i faci pagina DISTINCTA de fb. Profilul sa ramana acelasi, prietenii tot astia vor fi, dar PAGINA sa fie distincta, cu audienta distincta.

  Sunt curios ce alte sfaturi vei mai primi.

 3. Ethos

  Marius:

  Nu m-am gândit la profiluri Chrome, mersi de idee, cred că e bună. Dar browserul e secundar la mine, ce mă preocupă e dacă să-mi fac sau nu cont separat pe Facebook. Acolo nu pot folosi profiluri diferite în același cont! 🙂

  Emil:

  Mersi de sugestii. Nici la faza cu grupurile nu m-am gândit, cred că e foarte bună ideea. Și da, o să am pagină, dar nu știu cum ar decurge lucrurile dacă bloggerul american X, găsindu-mi profilul de Facebook, îmi va da add. În timp, aș putea ajunge să am în listă oameni care vorbesc limbi diferite, și atunci postările mele de pe profil vor fi înțelese numai de unii (în afară de cazul în care postez, la fiecare status, și traducerea).

 4. De ce sa creezi conturi multiple cand poti sa ai unul singur cum ar fi Facebook ? Facebook e unu si Google e altceva. Pe bune irositi timp degeaba.

 5. Ethos

  Pentru că o să am bloguri în limba română și bloguri în limba engleză. Și prietenii de pe Facebook vor fi, cu timpul, vorbitori de română și vorbitori de engleză.

Lasă un răspuns

%d bloggers like this: