De ce sunt atât de populare mașinile străine

Mai țineți minte perioada în care lumea se ferea de anumite mărci de mașină, pentru că „nu se găsesc piese la ea”? Adică e aiurea s-o cumperi, chiar la un preț mai mic, după care să nu-i poți schimba o bujie sau ceva, dacă ai nevoie, că nu găsești reprezentanță și service-urile auto de la noi nu preau au de unde comanda piese pentru ea. Trecute sunt vremurile acelea. Vărul meu, de exemplu, și-a cumpărat „un amărât de Ford”, ca să-l citez. Amărât este între ghilimele, mașina e foarte bună. Azi e foarte ușor să găsești piese auto Ford și, mai mult, e foarte ușor să găsești piese auto la prețuri competitive și să nu fii furat de mecanici.

Ford Focus

Cum? Foarte simplu: intri de exemplu pe site-un din link, autoatu.ro, dar nu neapărat, că ideea merge la modul general. Totuși, în articolul ăsta scriu despre AutoAtu, nu garantez că aceleași facilități le găsești și în altă parte. Deci intri la ei, pe linkul de mai sus, dacă ai Ford, te uiți la talonul mașinii și alegi piesa dorită, pentru tipul tău de mașină. Poți selecta inclusiv anul de construcție pentru un anumit model de Ford, ca să nu mai vorbesc de motorizare, caroserie sau alte lucruri evidente, pentru că, bineînțeles, fiecare model cu piesele lui. Așa găsești piese auto Ford la preț mic.

Pentru că obții o listă cu piesele auto Ford dorite, create de cei mai renumiți producători din lume și puse la dispoziția ta, împreună, pe acest site, la un click distanță. Cumpărând piese auto online, s-a terminat cu țepuiala „ne costă atâta transportul”: dacă prețul cerut de cei de la atelierul auto este prea mare, mă refer la prețul pentru comanda piesei de schimb, nu a manoperei, atunci aduci tu piesa, comandând-o acasă. Transportul e fix taxa de curierat, care-i mică. Ba poate că o primești și mai repede.

Sau poate ai un prieten care se pricepe la mecanică. Am înțeles că fie asta, fie statul planton lângă mecanicul din service, în timp ce ți-o repară, sunt cam singurele garanții pe care le mai ai azi că n-o să fii tras pe sfoară. Dar, dacă în ce privește umblatul în mașină nu prea ai ce face, măcar în direcția pieselor auto ieftine ai acum și mai multe opțiuni. Cumpărându-le, de exemplu, de pe AutoAtu.

Bineînțeles, există și acum mărci de mașini mai puțin populare, la care găsești mai greu componente de schimb. Dar numărul lor este mult mai mic decât era pe vremuri.

Comments
  1. păi când o să facă și Dacia niște mașini, nu cutii din tablă, atunci vor mai conta pe piața din România…

  2. Ethos

    Multă vreme m-am întrebat de ce arată așa de nasol. Totuși, în ultimul timp au mai dres-o, modelele noi de Dacia sunt cât de cât ok.

Lasă un răspuns

%d bloggers like this: