Metode de slăbire

Sora mea era cam grăsuță. Aș fi zis plinuță, dar la drept vorbind era mai mult de atât, așa că grăsuță este diminutivul corect în cazul ei. Iar asta de mică, prin constituție. Acum vreo câteva luni, găsesc o cutie cu niște tablete interesante, și o întreb ce sunt ălea. Și aflu că își cumpărase niște produse pentru slăbit, cred că asemănătoare cu pastilele de pe http://herbagetica.ro/produse-de-sl.html. Bine, nu știu exact de unde și le-a luat. Am râs de ea și i-am zis că nu așa va slăbi. Dar ea începuse să se cântărească, și mi-a răspuns că a slăbit deja 8 kg în nu-știu-câte zile.

siluetă

Așa că să vedem puțin ce conține o tabletă de slăbire, pe baza informațiilor de pe herbagetica.ro. Iau la nimereală o cutie de Detox Suplu, la 18 lei, cât e prețul obișnuit pentru 30 de capsule (pe site sunt vreo 21 de produse din gama slăbire, n-aveți decât să le studiați dacă vreți). Deci Detox Suplu conține, ca ingredient principal, o algă brună numită „Fucus vesiculosus”, sau Kelp în varianta populară, care stimulează activitatea glandei tiroide, fapt ce duce la intensificarea metabolismului. Înțelegeți, dacă arderile metabolice sunt mai intense, randamentul de transformare al alimentelor în energie este mai mare și atunci nu se depune atâta grăsime. Cam asta ar fi ideea de bază, că acolo sunt trecute o grămadă de efecte și detalii adiacente.

Din punctul meu de vedere, chestia cu slăbitul e simplă. Tu ingerezi o anumită cantitate de alimente, să zicem în cuantumul a 200 E, unde E este o unitate de măsură a energiei. Din acești 200 E, corpul tău are nevoie de 150 E  în cursul activității lui zilnice. Ce se întâmplă cu restul de 50 E? Păi se depune ca grăsime. Organismul face rezerve, exact cum ai depune tu la bancă banii în surplus. Dacă, dimpotrivă, mănânci de 150 E și consumi 200 E, restul de 50 E se ia din straturile de grăsime depuse anterior, așadar slăbești. Sigur că în realitate lucrurile sunt ceva mai complexe (de exemplu nu toate tipurile de alimente dau la fel de mult E), dar ăsta e principiul de bază.

Așadar, cum poți slăbi eficient? Păi ai cam două metode: fie mănânci mai puțin (și atunci ai mai puțină materie primă din care să extragi calorii), fie consumi mai mult (de exemplu făcând sport). Între timp, sora mea a plecat în Străinezia, unde lucrează pe brânci la curățenie. A plecat de la un regim sedentar (pierdea vremea pe acasă, nu lucra nicăieri) la unul extrem de activ. Mi-a arătat zilele trecute niște poze. Față de cum era când a plecat, acum poți s-o tragi printr-un inel. Ceea ce îmi confirmă teoria mea: dacă vrei să slăbești, mănânci mai puțin sau devii activă.

Dar dacă nu poți renunța la mâncare (sau ai un metabolism care te predispune la îngrășare chiar și atunci când consumi puține alimente) și nu ești dispusă să treci de la a sta 8 ore pe zi la a rupe iarba de pe pista de alergare cu talpa adidașilor, atunci niște pastile de pe Herbagetica, mai ales că le comanzi online și nu costă mult, niște produse pentru slăbit la modul general, mai un ceai, mai o rețetă, câte un post, ceva autocontrol, puțin placebo și, treptat, kilogramele scad.

Comments
  1. hm…. ăsta nu-i un subiect pentru mine…e…sensibil! 😀

  2. M-ai lovit in fontanela, ca sa ma exprim plastic, in moalele capului. 😀 Toata viata am purtat kg in plus. Am tinut zeci de diete, in fiecare an cate una. Slabeam 10 puneam 15. As putea sa dau lectii de nutritie, sfaturi amanuntite. Ma enerveaza la maxim cand obezitatea e asimilata cu nesimtirea. Deci vorbesc despre obezitate( ceea ce ma arde pe mine) nu despre “plinuta” “5 kg in plus” etc. Apropo, de ieri sunt la dieta, macar 10 kg. Greu, am o varsta, organismul nu se mai lasa pacalit asa usor, stie foarte bine ce are de facut. Parca-l aud zicandu-mi “lasa vrajeala, am mai trecut prin asta”.

  3. Ethos

    „Lasă vrăjeala, am mai trecut prin asta, știi că eu o să câștig!” Vezi? De aia-i bună gândirea pozitivă. 😀

Lasă un răspuns

%d bloggers like this: