Noutăți pe 2016?

Niciodată nu strică să experimentezi ceva nou, nu doar pentru a alunga plictiseala ci și pentru a-ți deschide perspective uneori nebănuite. Iar când zic nou nu mă refer neapărat la chestii majore, de genul escaladării Everestului. Pot fi și lucruri mărunte. Ceva care să aducă o noutate în viața ta. De exemplu, dacă obișnuiești să-ți faci anual concediul în afara țării, alegerea unei noi destinații nu cred că se încadrează aici. Este tot un fel de rutină. În schimb, modificarea unor tabieturi, chiar dacă pare un lucru minori, da.

schimbare

Gândindu-mă retrospectiv, anul trecut am făcut trei lucruri noi, din această ultimă categorie, a lucrurilor minore. Sau trei care îmi vin acum în minte. Primul este că mi-am cumpărat un cuțit cu lamă ceramică. N-am avut niciodată până atunci. L-am luat dintr-un magazin local, trecând prin dreptul lui, de curiozitate. Lama era albă și cuțitul tăia foarte bine pâine, fructe și legume, chestii dintr-acestea, soft. Nu se tocesc, dacă nu le pui la tăiat plastic sau mai știu eu ce. Nu lasă urme pe alimente, cum lasă cuțitele metalice (chiar dacă aceste urme sunt invizibile în condiții normale). Din păcate, probabil nu era o firmă strălucită (scria ceva în rusește pe el), pentru că după ce l-am scăpat o dată jos, s-a ciobit, iar ulterior i s-a rupt lama.

Tot anul trecut am scris un advertorial despre dulceața de nuci verzi. Și încă unul, despre dulceața de pepene galben. În ele am vorbit despre Bunicel.ro, care-i o idee mișto, o afacere de familie, cu dulcețuri naturale. Ideea mi-a plăcut cu atât mai mult cu cât bunicii mei, lucru pe care l-am și spus atunci, obișnuiau să facă vreo două tipuri de dulcețuri în total, și ambele aveau ca ingredient de bază prunele. Desigur că ambele advertoriale au fost compensate corect dar tipul de la Bunicel, Mihai Zaharia, al cărui nume, iată, este predestinat dulciurilor, văzând că n-am mâncat niciodată, mi-a trimis din proprie inițiativă un borcănel de 200 ml cu dulceață de nuci verzi. Așadar, anul trecut am mâncat pentru prima dată dulceață de nuci. Gustul este foarte dulce, ușor asemănător cu cel al mierii dar de o nuanță diferită. Nucile sunt moi și se consumă întregi.

Și tot la capitolul mâncare, anul trecut am consumat pentru prima dată brânză din lapte de capră. Inițial de la Lidl. Brânza asta are un gust special, care n-o să placă tuturor, sau poate o să ceară o perioadă de acomodare de la unele persoane. Mie însă mi-a plăcut, așa că după aceea am devenit un consumator fidel, procurându-mi astfel de brânză și de la țărani, în măsura în care am găsit.

Dar toate aceste lucruri sunt din anul trecut. Constat că anul acesta suntem deja în august și eu n-am făcut nimic nou. O fi un semn de alarmă, sau un semn că nu sunt deloc plictisit? 🙂 În fine, voi ce ați făcut nou, în ultimii ani, chiar din domeniul acesta al lucrurilor mărunte, pe care cel mai adesea nu le băgăm prea mult în seamă?

Lasă un răspuns