Servicii IT pentru firme

Rândurile de mai jos se adresează cu precădere managerilor de firme sau instituții și se referă la externalizarea serviciilor de IT, cum ar fi Servicii Administrare Servere. O să vă explic ce înseamnă cuvintele acestea complicate și cum vă pot scuti de multă bătaie de cap. Dacă nu aveți o firmă și nu sunteți interesați de subiect, puteți sări peste.

servicii it

Ca persoană fizică, fiecare dintre noi am apelat cândva la un verișor, nepot, coleg cu băiatul nostru etc, ca să ne instaleze un Windows sau să ne facă rost de un film. Ok, unii dintre noi se pricep la așa ceva sau alții își duc calculatoarele la un service autorizat când întâmpină o problemă, dar ideea e că e foarte ușor și relativ simplu să faci o modificare la calculator, chiar dacă nu te pricepi. Totuși, lucrurile se complică mult când deții o firmă ce are, să zicem, 10 calculatoare conectate între ele.

În primul rând, nu vei putea risca să-ți instalezi softuri sau sisteme de operare piratate. În al doilea rând, aplicațiile instalate vor trebui să fie compatibile cu sistemul de operare și între ele, îndeplinindu-și totodată cu maximă eficiență rolul pentru care au fost alese. Ca să te asiguri de toate aceste lucruri, nu mai poți apela la Gigel sau Costică. Chiar dacă aceștia sunt experți, pentru că dacă ești serios în ceea ce faci, nu vrei să riști. Dacă, de exemplu, apare o problemă de rețea, care implică cunoștințe avansate de administrare și rețelistică? Dacă decizi că e mai ieftin să treci pe Linux? Dacă vrei să-ți faci un upgrade la calculatoare? Dacă vrei pe cineva cu experiență, pentru securitatea datelor tale? Dacă se arde serverul principal și rămâi fără baza de date? Dacă vrei să faci niște modificări la softurile pe care le folosești?

Orice sistem de calculatoare formează un ecosistem IT în interiorul firmei tale, care trebuie să funcționeze impecabil. Și pentru a te asigura de lucrul ăsta, ai cam două variante: fie îți aloci resurse interne, de exemplu angajând o echipă de administratori de sistem, programatori, analiști și informaticieni, care să se ocupe de nevoile tale, fie externalizezi aceste servicii către o firmă care numai asta face. Cum este FixMyPC.ro.

Intrând pe primul link vezi cu ce te pot ajuta băieții de acolo în materie de administrare servere. Nu contează ce fel de servere, sau ce vrei să faci la ele. Poate vrei să schimbi baza de date, poate vrei să le faci un upgrade, poate ai nevoie de automatizarea unor taskuri sau pur și simplu nu îți permiți ca dintr-o pană de IT să pierzi o grămadă de bani, și atunci ai nevoi de servicii administrare server profesionale. Asta fac ei. Dar nu numai asta, se ocupă și de rețelistică, servicii cloud, mentenanță, web design și găzduire etc, și ăsta e de fapt avantajul major: un freelancer, oricât de bun ar fi, este limitat în aria de domenii IT pe care le stăpânește. Ei îți pot rezolva orice.

Ambele soluții (internalizarea sau externalizarea) costă. Dar, pe de o parte, acest cost e inevitabil. Gândește-te cum ar funcționa firma ta fără calculatoare și vei realiza că întreținerea serverelor și a sistemului IT este o investiție destul de bună. Și, pe de altă parte, băieții de la FlyMyPC susțin că au prețuri reduse. În plus, pot prelua sarcinile imediat, așa că nu pierzi timp implementând un sistem intern propriu care durează, costă și nu se știe cât de bun va fi.

Lasă un răspuns