Voi ce agenții de turism folosiți?

Ce să faci într-o zi ploioasă de august, dacă nu să stai acasă, să te uiți la un film sau să scrii articole pe blog? Și totuși, chiar timpul de afară este tema articolului de față. Sau, mai precis, călătoriile pe care încă le mai puteți face, dacă nu v-ați luat până acum concediu. În speranța că prin alte părți vremea e mai bună, vă întreb și eu, ca om care a circulat puțin cu autocarul la viața lui: ați folosit până acum oferta Servicii Transport international de persoane Eurolines?

autocar in Toronto

Bine, eu nici nu am avut de mers prin alte părți, așa că n-aveam de ce să apelez la Eurolines. Dar s-a dus sora mea recent, de fapt de câteva luni, în Anglia, și apoi, după ce a revenit acasă, în Irlanda. De fiecare dată folosind un alt mijloc de transport (dar și autocarul). Autocarul pare să fie unul dintre favoriții curselor lungi, peste hotare, alături de mult-mai-rapidul avion. În orice caz, sora mea s-a trezit cu noaptea în cap și s-a dus parcă în Sibiu, de unde avea o cursă convenabilă, de care a aflat sunând la ceva număr de telefon al unei agenții care știa c-o duce până în orașul dorit de ea.

Sora mea nu prea folosește internetul. Eu îl folosesc, dar nu mă uit la serviciile de transport de persoanetransport autocar sau transport internațional ale diverselor firme de profil. M-am uitat azi însă, și am văzut că toată șmecheria cu luarea unui bilet pe net te costă circa 4 minute. Cel puțin la cei de la eurolines.ro. Alegi țara și orașul de plecare, alegi țara și orașul unde vrei să ajungi, data sau perioada care te interesează (poți bifa un drum dus-întors), numărul de persoane (și eventual vârsta, dacă sunt copii) și aia e. Vezi toate rutele lor, împreună cu prețul.

Acum, desigur, eu nu zic să mergeți neapărat cu ei. Dar zic că dacă ai la bookmarks acest site, îți poate oferi niște opțiuni suplimentare față de cele pe care le ai tu în mod normal, opțiuni care, cine știe, pot să îți facă cu ochiul. De exemplu, am verificat mai devreme un drum până la Londra, cu autocarul, pe data de 31 august, bilet doar dus, pentru un adult: costă cam 450 de lei. Cam atât a dat și sora mea, dacă bine rețin, pe drumul ei. Dar a avut de schimbat.

Iar dacă vrei să mergi cu avionul, există și Aerolines, parte a aceluiași grup, care se ocupă de transport persoane mult mai rapid, prin aer. Dar despre avioane, altă dată.

Lasă un răspuns