A început școala (2016)

Astăzi a început anul școlar 2016. Acesta va avea 35 de săptămâni (169 de zile lucrătoare), încheindu-se pe 16 iunie 2017. În total vor fi două semestre și 4 vacanțe: de iarnă (două săptămâni), de primăvară (tot două săptămâni), intersemestrială (4-12 februarie 2017) și de vară (aproape 3 luni).

a-început-școala

Observăm că din nou vacanțele sunt alandala, cea care separă semestrul 1 de semestrul 2 având doar o săptămână. Ministerul educației a transmis că perioadele de vacanțe și cele de cursuri au fost corelate pentru a optimiza calendarele examenelor și ale concursurilor naționale. Astfel, de exemplu, fazele naționale ale olimpiadelor vor avea loc în vacanța de primăvară. Pentru că, bineînțeles, scopul școlii este să dea de lucru elevilor și în vacanțe, optimizându-le timpul liber în așa fel încât să nu-l mai aibă, în loc să-i facă pe aceștia să prindă drag de școală și să-și dezvolte la maxim potențialul nativ cu care au venit pe acest pământ.

Am citit un articol interesant, cu câteva opinii de bun simț pe tema sistemului actual de învățământ, pe care vă invit să-l lecturați și voi.

Pregătiți-vă pentru noi știri despre ce a mai făcut cutare profesoară, cum s-au bătut elevii din cutare oraș, ce diagramă n-au reușit să rezolve copiii la testul de capacitate și alte asemenea care, luate per total, nu ne zic nimic despre baza sistemului educațional dar au grijă să-l cancanizeze cumsecade. Și da, știu că nu există cuvântul ăsta. L-am învățat nu la școală, ci din mass-media.

Comments
 1. Mda… Cam la asta se reduce, din păcate, sistemul educațional… Dar câte sunt care nu se văd. Și unele sunt bune! Sugrumate de alea rele!

 2. Ethos

  Să citești și articolul linkuit, că e mișto.

 3. lamid2016

  Foarte adevarat ca o imagine face cat o mie de cuvinte. Poza pe care ai pus-o in acest articol e mai mult decat sugestiva.” Inceperea anului scolar” inainte, cand rosteam aceste cuvinte, imi aparea un flesh cu elevi in uniforma, frumosi si plini de emotie. Acum, prima imagine care imi apare, sunt telefoane de ultima generatie, scartait de roti, brandurile gazduiesc un caiet, daca are loc. Cred ca nimeni nu mai stie, incepand de la cei din varf, ce este scoala si care e rolul ei.

 4. Dap, ne trebuie mai multe vacante (da’ vacante nu cum ne dau ei acum, sa ne umple timpu’ cu temele lor).

 5. Ethos

  lamid2016: Evoluează lumea, nu? Dar n-am înțeles ce vrei să zici cu „brandurile găduiesc un caiet”.

  MUTUNARCIS: După ce o să termini școala o să ai și mai puțin timp liber. Acum ești boier.

 6. Ethos, scuze, cred ca mi-a fost foame si am mancat un “z”, sunt o gurmanda. Raspuns final – gazduiesc-. Faceam referire la posetele elevelor.

 7. Hmm… Citit. M-am blocat la două greșeli de ortografie care au sărit ca lupii și la stilul ușor prețios.
  În rest… știu mult prea bine ce înseamnă sistemul nostru de învățământ… Mă lupt cu el în fiecare zi…

 8. Precizare: cobservațiile se referă la articolul linkuit!!!

 9. Ethos

  Da, uneori nu punem virgulele cum trebuie, alteori mâncăm sau adăugăm o literă, important e să nu ne blocăm! 🙂

  Lămâițo, când comentezi cu numele tău, când cu un lamid2016 (nu știam că ești tu), când cu avatar, când fără. 🙂

 10. Am inceput si noi clasa pregatitoare cu multiple emotii, bineinteles ale mamei. Ce am observat eu: ghiozdanul este destul de greu pt fiica mea 😛

 11. Ethos

  Mult succes în aventura vieții, cum se zice! 🙂

Lasă un răspuns

%d bloggers like this: