Blogger român trimis în judecată

Am citit un comunicat de presă apărut ieri, 5 septembrie 2016, conform căruia numitul Paul-Adrian Ballea este trimis în judecată de către procurorii PICCJ pentru două capete de acuzare: ultraj judiciar în formă continuată și instigare publică. Acesta, zice comunicatul, ar fi postat pe o platformă de bloguri mesaje ce incită la violență împotriva unor judecători care au condamnat anumiți politicieni și sportivi de la noi din țară.

amprentă pe tastatură

Știe cineva cine era băiatul ăsta sau unde posta? Că eu n-am auzit de el. Acțiunile pentru care e acuzat datează din 2014. Cică și-ar fi făcut niște bloguri special pentru intimidare și instigare, care, am înțeles din altă sursă, acum sunt închise. De obicei când au fost situații problematice cu bloggeri de la noi, s-a cam bătut toba în mediul virtual. Dar acum noțiunea de blogger e foarte largă, poți să nu le ai deloc cu scrisul, să-ți cumperi 5 domenii (sau să-ți deschizi 5 bloguri pe wordpress.com/blogspot.com) și să-ți angajezi un copywriter de pe freelancer.com. Duduie netul de bloguri scrise de “admin” cu subiecte precum “top 5 cele mai eficiente cure de slăbire”.

Ca o concluzie, simplul fapt că activezi pe internet nu te scutește de responsabilitatea pentru afirmațiile pe care le faci și nu te apără de mâna lungă a legii. Sau de abuzurile unor justițiari părtinitori, după caz.

Comments
 1. n-am auzit si nu stiu exact ce ar fi putut scrie ca sa merite toate astea. Nu zic nici ca ar trebuie sa fim liberi sa facem chiar orice dar parca prea multa cenzura cand vine vorba de a le lua apararea unora, nu?

 2. Probabil este ca in cazul jurnalistului din Ploiesti, de la comisarul. Niciunul din breasla n-a auzit de el, dar era “jurnalist”.

 3. Ethos

  Cristina:

  Teoretic există libertatea de expresie. Dar mno, nu știu detalii, că nu-l cunosc. În comunicat se precizează că a folosit un limbaj “extrem de ofensator” și că de aia și-a făcut blogurile, pentru a-i înjura pe respectivii judecători.

  Marius:

  Dosarul se va judeca la Ploiești.

 4. Există libertatea de expresie.. dar e cu dus şi întors afirmaţia asta.
  Şi eu am primit mai demult o citaţie de la ‘protecţia datelor’ legată de scandalul acela cu profesoara din Buzău. Eu postasem ceva poze+cuvinte într-un fel jignitoare, am fost nevoit să sterg acel articol să nu mă trimită în înstanţa..etc.

  Tipul e cam nebun dacă a dat în nişte judecători. Ori nu-i pasă prea mult, ori ştie că nu păţeşte nimic.

 5. Ethos

  Cică l-au dat acum la televizor.

 6. Nu am auzit de acest individ si nici nu am citit articolele acestuia ca sa pot sa imi dau cu parerea. Mesaje care instiga la violenta sunt si pe facebook, dar se pare ca nu se iau masuri impotriva utilizatorilor. Oare de ce? Nu se aplica aceeasi lege?

 7. Ethos

  Pe Facebook e cumva mai soft, se aseamănă cu o înjurătură spusă în fața blocului, în bar sau în parc. Pe blog e ca o declarație. Oarecum mai serios. Vezi? Noi, cei care avem bloguri, suntem o elită! 🙂

 8. Nu sunt de acord cu limbajul neadecvat, folosind termeni exact de la origini. Nu stiu nici ce limbaj a folosit impricinatul dar limba romana iti ofera atatea variante de a texprima, doar stiti bine, nu ?

 9. Ethos

  Nici eu nu sunt de acord.

  PS: Ce frumos îți șade acum, cu imagine la avatar! 🙂

 10. Cred ca de la avatar ( Gravatar) mi se trage ca eu am vrut sa-mi apara poza pe blog si am “muncit” pana l-am dracit

 11. Ethos

  Da, e legat de Gravatar. În comentariul precedent ai trecut la mail o adresă de gmail; pe ea ai avatar. În comentariul ăsta ai trecut o adresă de yahoo; pe ea nu ai avatar.

 12. E o nebunie totala la mine, nu mai stiu pe unde si cu ce m-am bagat, mi-am deschis conturi pe toate. Nici acum nu nimeresc aici decat cu contul de google sa las comm. sau cu FB ( cu tweeter) nu prea folosesc) WP nu ma recunoaste, nu stiu ce naibii am mai facut ( atunci, stii tu…. ca de atunci nu am mai facut prostii)

 13. Ethos

  Păi alege un mail care să fie principal și te ajut să-ți faci Gravatar și tot ce vrei pe ăla.

 14. balbeck

  Pe net eram Balbeck….postam pe bloguri politice, cu rating foarte mare, nu postam oriunde…nici eu nu aveam de unde sa stiu toate blogurile existente.Problema e ca am deranjat varful mafiei din justitie.Nu stiu daca sunt niste acoperiti, dar e posibil.O judecatoare “vatamata” de mine este prietena cu procurorul de caz, iar sotul ei este coleg cu sotia procurorului de caz.Comisarul sef care m-a cercetat a fost si el coleg cu sotul judecatoarei care mi-a facut plangere.

 15. Ethos

  Deci nu postai pe blogurile tale? Că din informațiile apărute în media așa rezultă, că ți-ai făcut tu un fel de rețea de bloguri, pe care ulterior le-ai șters. Uite, aici scrie că administrai niște bloguri. În orice caz, atât timp cât nu ai avut un blog al tău, personal, cu care să te identifici (chiar prin intermediul unui peudonim) și pe care să-l păstrezi, e destul de greu să fii susținut acum de cineva sau măcar crezut. De exemplu, eu nu pot verifica că într-adevăr este vorba de tine și că nu ești un simplu comentator anonim de pe net, care pretinde a fi persoana respectivă. Dacă ai fi avut un blog personal activ, pe care să fi documentat toată treaba asta, probabil ai fi fost într-o poziție mult mai bună acum, cel puțin din punct de vedere al oamenilor din online care te cunosc.

 16. Balbeck

  Da,aveam bloguri,dar scriam si in alta parte.

 17. Balbeck

  Mi-am facut un blog nou,balbeck2016 in wordpress.Am scris intreaga speta,mai aveam si balbeck in blogspot.Am uitat parola la ultimul.Am imbatranit.:)

 18. Ethos

  Multă baftă!

 19. Balbeck,
  Parola se poate reseta! 😀
  Am intrat putin pe blogurile tale… Cel de blogspot e inactiv din 2010!
  hmmm jurnalistii, mai ales cei care lucreaza pt anumite redactii au armate de avocati ca sa le apere interesele asa ca pot scrie ce vor, un blogger e cam singurel. Dar un avocat bun ii poate apara la fel de bine interesele. Tu cred ca ai deranjat cu altceva nu doar cu niste postari pe blog, pt ca nu esti nici primul, nici ultimul si nici singurul care spune anumite lucruri despre o anumita clasa politica sau persoana cu diverse “functii”!
  Nu cunosc cazurile, asa ca nu ma pot pronunta. Insa stiu ca nedreptate e de cand lumea si oriunde pe planeta asta.
  Multa bafta!

 20. Balbeck

  Multumesc frumos!

 21. Asta e blogul cu problema.Dar nu mai stiu nici id-ul…oricum nu conteaza,mai am si altele….

 22. Oricum am scapat…se pare.

Lasă un răspuns

%d bloggers like this: