Câștigă un tensiometru gratuit

La ce ți-ar folosi în ziua de azi un tensiometru? Păi la verificarea tensiunii arteriale, evident. Ce este tensiunea arterială? Pe scurt, este o măsură a presiunii sângelui în sistemul arterial sau venos. Pe care ți-o poate afla medicul la cabinet sau laborator dar pe care ți-o poți verifica și tu, acasă, folosind un banal tensiometru de braț.

tensiune-arterială

Realitatea e că trăim într-o lume departe de cea ideală. O lume în care peste o anumită vârstă, se consideră că e normal să prezinți o boală sau o afecțiune și să îți ridici lunar sau săptămânal medicamentele de la farmacie. Stresul, condițiile de muncă, activitatea pe care o desfășori zi de zi, alimentația, toate te pot predispune la anumite boli. Faptul că ești o fire irascibilă sau care se enervează repede poate și ea să fie un factor generator de tulburări. Iar hipertensiunea, cea mai cunoscută deviație a unei tensiuni arteriale normale, poate conduce la diverse alte complicații. Dar există și cazul opus, al unei presiuni insuficiente a sângelui, numită hipotensiune, care nici ea nu trebuie ignorată.

Dacă dispuneți de un tensiometru, puteți verifica în orice moment, la voi acasă, dacă aveți tensiunea normala sau dacă ea se află în afara limitelor considerate în regulă (motiv ca să faceți o vizită la medicul de familie), comparând-o cu valorile afișate, de exemplu, pe site-ul din link sau pe alte site-uri cu informații utile din domeniul sănătății. Sau poate că ați fost deja la medic, care v-a trimis la cardiolog, care v-a spus că aveți tensiune, în limbaj popular, și v-a recomandat să vă menajați și să mai treceți la control din când în când. Departe de mine gândul să vă spun să nu mergeți la medic, ar fi o mare greșeală. Dar cred că dacă e vorba doar de citirea acestei valori a tensiunii arteriale, aceasta o puteți face și singuri, la fel cum puteți să vă cântăriți pentru a vedea dacă ați mai slăbit sau v-ați mai îngrășat.

Câteva beneficii directe ale deținerii unui tensiometru: vă puteți cunoaște mai bine corpul și reacțiile lui. Puteți observa dacă un anumit regim de viață sau dacă un anumit meniu alimentar sau exercițiu fizic duce la creșterea tensiunii sau, dimpotrivă, la armonizarea ei. Lucruri pentru care nu puteți să-l deranjați pe medic, că nu puteți merge la el de fiecare dată când ați mâncat ceva sau ați dormit mai mult sau ați crăpat lemne, să vedeți dacă asta v-a influențat cumva starea de bine și sănătate. Părerea mea.

În sfârșit, long story short: dacă doriți un astfel de tensiometru, îl puteți cumpăra comandându-l online de pe Sendo.info. Sau, pentru că am lăsat partea bună la sfârșit, îl puteți câștiga gratuit, urmând instrucțiunile de la pagina http://concurs.sendo.info/. Vor exista patru câștigători, dar atenție: ultima zi a înscrierii este pe 15 septembrie 2016, așadar grăbiți-vă, pentru că nu mai este mult timp.

Baftă!

sursă foto: http://www.sendo.info/ro/

Comments
 1. După ultimele spectacole de la locul de muncă, mi-ar trebui și mie unul!

 2. Ethos

  Sper că totuși nu.

 3. mda… Mă străduiesc să rezist cu stoicism! 😀

 4. lamid2016

  Am evitat foarte mult timp sa imi iau un tensiometru, crezand ca voi sta toata ziua cu el pe brat si la fiecare liniuta in plus sau in minus o sa ma apuce panica. Pana la urma mi-am luat unul dar nu sunt multumita de el. Promotie am vrut, tensiune la promotie am. Nu incape discutie ca este necesar un tensiometru in orice familie.

 5. Ethos

  Eu sper că totuși nu în orice familie. Dar pentru cei care au astfel de probleme și îl consideră util…

 6. Avand in vedere ca aproape jumatate din populatia Romaniei sufera de hipertensiune arteriala ( nu stiu daca aici sunt inclusi si hipotensivii, probabil ca da) mai devreme sau mai tarziu, cred ca e necesar in orice familie. Sa dea Dumnezeu sa nu fie nevoie si sa nu devina indispensabil precum termometru pe vremuri. Probabil am eu viziuni mai sumbre in privinta asta. 🙂

 7. Ethos

  Dacă aveți nevoie, știți cel puțin un loc de unde-l puteți cumpăra, gen. Nu că eu mi-aș fi cumpărat și l-aș fi testat, dar există posibilitatea asta.

Lasă un răspuns

%d bloggers like this: