Externalizarea recrutării de personal

Am lucrat ceva timp la o firmă mare din România, cu birouri în toată țara. În zona noastră, una de provincie, angajații buni erau din ce în ce mai rari. Este adevărat, nici salariile nu erau strălucite, dar nici condițiile de muncă nu erau grele sau pretențioase, așadar ar fi fost de așteptat să găsești oameni doritori să ocupe posturile respective. Realitatea dură din teren a făcut ca teoria să nu puște cu practica.

întâlnire de afaceri

În ultimul timp au apărut și la noi firme de recrutare a forței de muncă, cum este Persons. Chestia pare ciudată la prima vedere, pentru că cine angajează oameni (în cazul de față cei de la Persons) care să-ți angajeze oameni pentru postul dorit? Adică înțeleg ideea: tu te pricepi la fabricat mobilă. Poate că nu ești expert în relații umane, în profiluri psihologice, în forță de muncă. Nu cunoști foarte bine piața. Tu știi să faci mobilă, cu asta se ocupă firma ta. Și atunci, când vrei să-ți angajezi personal, apelezi la un serviciu specializat pentru așa ceva.

Înțeleg necesitatea unei alegeri bune. Un angajat ales în mod greșit te costă bani. În primul rând, trebuie să-l pregătești, deci pierzi timp cu el. Apoi, când ajunge să se descurce singur acceptabil, te lasă cu ochii în soare. Poate că, dacă i-ai fi analizat profilul psihologic, ai fi văzut că nu e omul potrivit pentru postul tău. Poate că te-ai grăbit. Și atunci, apelezi la o firmă specializată pentru a-ți găsi angajatul ideal. Perfect de acord.

Dar am o singură întrebare: dacă nu te pricepi la recrutare, adică la angajat personal pentru activitatea din firma ta, cum te vei pricepe să angajezi personal care să-ți angajeze personal pentru firma ta? 🙂 Înțelegeți ce zic? Eu sunt patron și am o mie de candidați pe 10 posturi. Și apar 5 firme ca Persons, care îmi spun: apelează la noi, pentru că tu singur nu te vei descurca să alegi cei mai buni oameni dintre cei o mie de candidați. Mă rog, am ultra-simplificat, ca să mă puteți urmări. Bun, să zicem că sunt de acord, dar dacă nu mă pricep să-i triez pe cei o mie, cum mă voi pricepe să aleg firma potrivită de recrutări dintre cele 5? Poate ar trebui să apară o firmă care să mă ghideze în alegerea unei firme care să-mi recruteze personalul. Și tot așa.

Pe de altă parte, dacă vorbim de o multinațională sau o companie mare care să zicem investește într-o piață nouă, n-au avut niciodată sediu la noi în țară și nu cunosc forța de muncă, apelarea la firme de tipul ăsta poate să fie chiar o soluție profi, după capul meu. Te scutește de o mulțime de bătăi de cap, te face să câștigi timp și să găsești oamenii potriviți. O astfel de firmă ar fi, comparativ cu forțele de muncă sau site-urile de joburi online, ca un taxi față de un autobuz.

Din păcate însă, acestea sunt discuții prea înalte pentru angajatorul român de rând. Printre care, da, se numărau și angajatorii mei. Chiar dacă omul comun nu are educația muncii și nu este dispus să lucreze pe sume potrivite calificării lui și condițiilor locale, și deci o discuție pe aceste teme ar fi mai mult decât utilă, aceeași educație lipsește și prezentatorului tv, și patronului care face angajări.

Comments
  1. sunt pro externalizare a mai tot ce tine de resurse umane. E mai putina bataie de cap si nici nu exista discutii in firma.

  2. Eu as propune ca si ministrii si alte “varfuri decizionale” sa fie recrutati tot prin Persons.

  3. Ethos

    Bună propunere. 🙂

Lasă un răspuns

%d bloggers like this: