Aparate foto vechi, cu film

În perioada asta mă tot uit pe OLX după niște camere foto entry level. În afară de aparatele obișnuite și de unele mesaje amuzante, găsesc și lucruri ieșite din tipar. Ca de exemplu colecția din imaginile de mai jos (pentru cei interesați, anunțul se află aici):

colecție 70 aparate foto vechi

colecție 70 aparate foto vechi

colecție 70 aparate foto vechi

colecție 70 aparate foto vechi

Sunt acolo 70 de aparate foto vechi, de 40-90 de ani, deci cu film și nu digitale, produse în diferite țări și având mărci ca: voigtlander, agfa, exa, beirette, kodak, polaroid, brownie, certo box, gauthier, minox, rollei, mamiya, ricoh, canon, minolta, olympus. Proprietarul, din Buzău, le vinde la pachet, pentru 1600 de euro.

Un aparat bun, cu film, poate merită ținut, deși vei găsi tot mai greu instrumentele necesare pentru developat, ca să nu mai vorbesc de studiouri pentru așa ceva. Însă e plin de „ocazii unice” pe OLX, anunțuri cu aparate foto vechi, cu film, de colecție. La prețuri foarte mici, pentru că nimeni nu mai cumpără nici măcar camerele compacte digitale, acestea fiind înlocuite de telefoanele noi, care deja fac poze excelente în condiții optime. Telefoanele au două probleme: nu pot face zoom optic (zoom-ul digital este o chestie artificială, scade mult calitatea imaginii) și fac poze deficitare noaptea. Dar pe lumină, cele mai noi modele de smartphone depășesc multe camere compacte la calitatea fotografiei. Iar cu întunericul nici camerele entry level nu se împacă bine.

Așadar, zeci de anunțuri zilnice cu camere foto de vânzare. Partea proastă e că nu prea ai la cine vinde. De exemplu, colecția de mai sus are watermark cu mercador.ro, așa că poate tipul a încercat să o mai vândă și acum câțiva ani, fără succes. Partea bună e că găsești aparate ok la prețuri mici.

No Responses

Lasă un răspuns