Avantajele becurilor cu led

Becurile cu LED constituie la ora actuală cea mai bună variantă de iluminare a locuințelor noastre. Ele au câteva avantaje însemnate atât în comparație cu becurile clasice, cu incandescență, cât și raportat la niște becuri economice. Din acest motiv au apărut chiar site-uri speciale dedicate lor, cum este magicled.ro, unde corpurile de iluminat, becurile led, lămpile etc sunt toate bazate pe această tehnologie nouă.

bec cu led

Primul și poate cel mai important avantaj al lor, în comparație cu orice altă metodă de iluminat, îl constituie consumul redus de energie. Nu sunt electronist dar din informațiile găsite pe net, înțeleg că un bec cu led poate să consume cu 40% mai puțin decât unul economic și cu 90% mai puțin decât unul clasic, cu bulb (incandescență). Astfel, un bec cu led de 20 de Wați furnizează aceeași lumină cu unul tradițional de 100 de Wați. Este adevărat că diferența de consum nu mai e atât de mare când îl comparăm cu un bec economic cu gaze, dar ultimul se aprinde greu și ajunge la consum optim după un timp, fiind mai indicat în cazul iluminării stradale, de exemplu, decât într-o cameră unde îl aprindem și îl stingem des.

Al doilea avantaj este dat de fiabilitate: becurile cu led au o durată de viață mai mare decât a celor economice și mult peste cea a becurilor cu bulb. Asta e o particularitate a ledurilor, care prin natura lor rezistă mult mai bine în timp. Acum aproape doi ani Wall Streeet a calculat că dacă vrei să îți schimbi becurile economice cu leduri, îți trebuie patru ani pentru a recupera investiția făcută. Chiar și așa ei au ajuns la concluzia că sunt profitabile, deoarece durata lor de viață este de 15.000 de ore, adică 10 ani. Totuși, timpul a trecut și prețurile au scăzut, iar astăzi prețul unui bec pe MagicLed începe de la 11,60 de lei. În plus, economia făcută este mult mai mare când schimbăm niște becuri cu incandescență, cum probabil avem majoritatea dintre noi.

Și, încă un avantaj important, ledurile sunt extrem de ecologice și prietenoase, atât cu mediul înconjurător cât și cu omul. Nu emit radiații ultraviolete, nu poluează luminos și nu conțin gaze toxice, spre deosebire de becurile economice, care conțin vapori de mercur, motiv pentru care dacă un astfel de bec se sparge, trebuie urmate anumite măsuri de precauție, printre care aerisirea îndelungată a camerei. În sfârșit, lumina becurilor cu led este plăcută și apropiată de cea naturală.

Iar acum, pentru că v-am dat link spre un magazin online, le putem comanda și pe net, primindu-le a doua zi (sau în cât timp ajunge curierul) la ușa casei noastre.

Lasă un răspuns