Întreținerea utilajelor grele

Cu toții avem în minte un model sau două de excavator, de macara, de buldozer și de utilitară pentru curățarea zăpezii, deoarece le vedem destul de des dacă locuim într-un oraș unde chiar se construiește ceva, sau măcar le mai ținem minte de la tv și din perioada comunistă, cei care am prins. Dacă vreți însă să vedeți și alte modele de utilaje grele folosite în construcții, sau chiar în cariere, la transportat piatră, la sfărmat sau ridicat blocuri de dimensiuni mari, dacă vreți să vedeți cum arată niște colți de cupă și cât costă ei, faceți-le o vizită virtuală celor de la rocatil.ro.

excavator

De fapt, scopul articolului este unul informativ, de prezentare, pentru cei care dețin astfel de mașini sau lucrează cu ele, și au nevoie de niște piese sau reparații. Pentru că, spre deosebire de un autovehicul mic, pe patru roți, pentru care găsești piese de schimb pe mai toate drumurile offline și online, pentru o chestie de câteva tone, pe șenile, piesele sunt ceva mai rare și costă ceva mai mult. Ei bine, Rocatil este unul din furnizorii de astfel de piese, pe care le aduce din Spania, Italia și în general Europa, fiind reprezentant oficial al unor firme ca VTN, BYG și Demoter. Eu nu le cunosc dar bănuiesc că pentru cei care lucrează în domeniul, numele acestea au o relevanță.

De exemplu, pagina cu piese komatsu se adresează societăților sau posesorilor de utilaje de minerit, Komatsu fiind un producător japonez al acestor utilaje grele. Știți cât costă, ca idee, un injector pentru o namilă de tipul ăsta? O nimica toată, circa 3000 de lei. Pe de altă parte, o garnitură pentru pompă hidraulică costă 10 lei iar cei de la Rocatil ne spun că oferă calitate la un preț corect, calitate garantată atât de producător cât și de experiențele lor cu clienții de-a lungul timpului.

Merită consemnat și faptul că găsiți piese atât pentru autogredere, excavatoare, buldozere etc produse de firme cunoscute, ca Volvo, Liebherr, Catepillar, Komatsu, Case, cât și pentru mărci mai puțin cunoscute, ceea ce este, zic eu, un avantaj beton, ca să folosesc un cuvânt din domeniu. Așadar, indiferent ce sculă aveți, dacă începe să dea rateuri, puteți să le faceți o vizită că nu aveți nimic de pierdut.

Lasă un răspuns