Lucian Mândruță are câteva sugestii pentru regizorii români

Zice Lucian Mândruță pe profilul lui de Facebook că s-ar uita la filme românești mai bune. Să vedem ce înseamnă „mai bune”, cu diacritice:

Ce vreau de la un serial românesc:

Să nu se întâmple la țară.

Personajele să nu fie stupide, urâte și agramate. Glumele să nu fie corporale sau legate de funcții fiziologice, mintea să nu fie considerată un handicap de care se face mișto.

Oamenii să nu mănânce ciorbă, mici, fasole, plescăind.

Să existe cel puțin o scenă la mall, alta la un restaurant de corporatiști, a treia la gym.

Intriga să fie legată de viața clasei mijlocii a României. Personajele să fie cele in care să se poată recunoaște oamenii care domină puterea de cumpărare în marele orașe.

În fine, îmi doresc un writer care să scrie glume fără nicio urmă de moștenire a treatrului de revistă, fără Arșinel, fără onctuozitatea clownului cu aer intelectual care vrea atenția mulțimii.

Dar dincolo de toate îmi doresc un serial românesc în care oameni să-și pună întrebările pe care ni le punem noi aici, pe facebook.

Social, politic, de lifestyle. Dar nu la nivelul idioților.

Știu, probabil că lista mea sună ca una de la Consiliul Culturii și Educației Socialiste.

Totuși, este o cerere comercială serioasă. Promit să mă uit la așa ceva și să consum tot ce-mi spune publicitatea din el.

Se bagă cineva? Writeri, regizori, finanțatori?

Și acum, să vedem ce întrebări își pun oamenii acolo, pe Facebook:

Ah, mă scuzați, asta era chiar postarea citată. De fapt voiam să zic că nu știu cu scena din mall și de la un restaurant de corporatiști, dar pentru sala de gym cred că am găsit scena perfectă:

Ce ziceți, se bagă cineva? Sigur, eu n-o să mă uit la film, dar nu cred că va fi o problemă, mă gândesc că Lucian Mândruță va plăti și biletul plus consumația mea, că a făcut el calculul să vă iasă bine, comercial vorbind.

Comments
  1. Cred ca uita ca e roman si astea ne reprezinta. Sunt curioasa care ar fi distributia unui astfel de serial pe gustul d-lui Mandruta, ca scenariul mi-l imaginez

  2. Serialul pe care il vrea Mandruta exista, Sa se uite zilnic la stiri.

Lasă un răspuns

%d bloggers like this: