O dimineață (im)perfectă

S-a trezit când razele Soarelui i-au bătut pe față. S-a uitat din reflex la ceas, după care și-a adus aminte că e duminică: azi era liberă. A dat drumul la televizor, s-a îndreptat spre baie, apoi a mers tacticos în bucătărie să-și facă o cafea, în timp ce, prin jocul coincidenței, o voce de la tv prezenta o cafea espresso la pret accesibil. La ce-i trebuie ei cafea espresso de la nu-știu-ce furnizor? se gândi, revenind în dormitor cu ceașca aburindă în mâini. S-a întins pe pat și s-a pregătit să schimbe canalul. Nimic nu putea strica armonia acestei dimineți perfecte, când a dus cana la gură și a sorbit din ea. Și apoi i-a venit să verse conținutul afară.

cafea

Diferența dintre o cafea espresso obișnuită și una de calitate stă în combinația perfectă dintre experiență și expertiză, ne spun cei de la ArtaCeaiului.ro. Acum câțiva ani, n-am fi putut afla de acest magazin, fiind limitați la sortimentele găsite în marketurile din orașul nostru. Unde, evident, cafeaua nu ocupă un loc central în preocupările lor, așa că nu găsim decât trei-patru sortimente, majoritatea având scopul de a acoperi cererea maselor de oameni și nicidecum nevoia de calitate a degustătorilor fini. Iată însă că lucrurile s-au schimbat, iar faptul că deja ne plătim facturile și ne facem cumpărăturile pe net a creat posibilitatea apariției unor magazine online special dedicate produselor de ceai și cafea. Cum este și Arta Ceaiului.

Aici, un preț cafea espresso începe de la 7,49 lei.1 Dar nu prețul este atracția principală, ci faptul că un magazin dedicat poate acoperi o gamă mult mai largă de preferințe. Astfel, pe pagina lor de cafea (nu doar cafea espresso, ci cafea premium la modul general) găsim o mulțime de sortimente, în funcție de aromă (cu mentă, cu ciocolată etc), proveniență (Africa, America Latină etc), culoare (chiar verde). Și, bineînțeles, găsim o mulțime de ceaiuri. Cât despre gama espresso, aici suntem îmbiați cu cafeaua Java D’Oro, 100% arabică și de primă calitate, cel puțin conform asigurărilor lor.

Nu știu cum și de unde vă beți cafeaua. Poate v-ați obișnuit să o luați din magazin și ați ajuns să aveți o preferință, alegând unul din cele trei-patru sortimente de acolo. Și poate ați avut noroc să n-o prindeți niciodată de calitate proastă, adică mai proastă decât cea cu care sunteți deja obișnuit(ă). Dar dacă vă vine la un moment dat cheful să încercați ceva nou, să ieșiți din rutina unei licori care e bună doar pentru că v-ați obișnuit cu ea, să găsiți poate un gust rafinat, sau să faceți un cadou select cu o ocazie specială, vreau doar să vă zic că, de fapt, nu sunteți limitați sau limitate la marketul de peste drum.


  1. în plus, primiți reducere 10% dacă vă abonați la newsletter-ul lor 

Comments
  1. Eu am baut cele mai bune ceaiuri de la “Arta Ceaiului”. Cafea nu am incercat inca de la ei, dar merita. Oricum, cea mai buna cafea o prepara sotul meu. Mie nu-mi iese la fel…

  2. Ethos

    Știam eu că există un motiv pentru care vă măritați, numai că multe dintre voi nu recunoașteți. 😀

  3. lamiitapetre

    Ai dreptate, am ramas in rutina aceleiasi cafele dar cred ca e momentul sa mai incerc si altceva si de ce nu, o cafea de la Arta ceaiului, mai ales ca primii pasi ai unei zile sunt identici cu ai protagonistei acestei povesti.

Lasă un răspuns

%d bloggers like this: