O idee de Crăciun

O idee de petrecere a concediului de iarnă (sau a unui weekend) o constituie vizitarea unor târguri și piețe de Crăciun. Pentru a vă cumpăra bilet, vă invit să consultați pagina cu Oferte Targuri Craciun de pe TUI-TravelCenter, de unde vă puteți alege destinația dorită, în funcție de pretenții și posibilități. De exemplu, un târg de Crăciun în Viena, în perioada 15-18 decembrie 2016, vă costă 295 de euro. Prețul include transportul dus-întors cu avionul și cazarea. De asemenea, vă puteți alege hotelul dorit.

targ de Craciun

Piața de Crăciun din capitala Austriei se deschide de la mijlocul lunii noiembrie. Atunci cele mai frumoase locuri din Viena se transformă în magice târguri și piețe de Crăciun, în care se poate simți în aer atmosfera de sărbătoare. Lume veselă, tarabe cu tot felul de bunătăți, ca și specialități ale zonei, împreună cu decoruri stradale de vis vă invită să le gustați farmecul și să le trăiți din plin magia. Dacă aveți noroc, la toate acestea se adaugă un strat fin de nea, care va acoperi străzile.

Ca puncte de atracție ale Vienei în această perioadă, menționez piața Rathausplatz, din fața primăriei, în care veți intra printr-o poartă arcuită împodobită cu lumânări. Acolo și pe celebra stradă Mariahilferstrasse veți găsi 150 de standuri comerciale cu cadouri de Crăciun, decorațiuni pentru pomul de iarnă, dulciuri și băuturi calde, delicii gastronomice ale zonei, obiecte de artizanat etc. Apoi, mai puteți vizita Satul de Crăciun de pe Maria-Theresien-Platz, situat între Muzeul de Istorie Naturală și Muzeul de Istoria Artei, de unde veți putea cumpăra o mulțime de lucruri originale. Tot obiecte cu infuzii artistice puteți achiziționa de la standurile de pe Freyung, în timp ce Palatului Schönbrunn vă oferă o atmosferă romantică și totodată imperială. Iar lista ar putea, bineînțeles, continua.

Dacă Vinea nu vă face cu ochiul, puteți alege o altă destinație turistică pentru această perioadă. Pe TUI-TravelCenter există oferte pentru târguri Crăciun la Praga, Budapesta și chiar Sibiu. La noi în țară, un târg de Crăciun la Sibiu vă costă 67 de euro. Pentru această sumă modică aveți ocazia să vizitați orașul care a dat țării ultimul președinte și care, spun unii, este – de 10 ani – cel mai frumos din România.

Comenzile se pot plasa direct pe site-ul www.tui-travelcenter.ro, de unde puteți alege, după cum spuneam, destinația dorită pentru târgul de Crăciun și hotelul la care vă veți caza. Fiecare hotel este prezentat în detaliu, iar dacă doriți informații suplimentare, există un telefon care vă pune în legătură cu un consilier.

Comments
  1. lamiitapetre

    Superbe destinatii. Mi-ar placea sa am, disponibilitatea din toate punctele de vedere sa ma rasfat alegand sa merg la un astfel de targ. Totusi, cred ca mai mult ca sigur si de data aceasta voi ramane traditionalista alegand sa il petrec acasa si sa ma bucur de vizita fiului meu. Repet, nu ca nu mi-ar placea.

  2. Ethos

    Sunt și oameni care călătoresc. Eu scriu cu un fel de melancolie, că nici eu n-o să merg.

Lasă un răspuns

%d bloggers like this: