Știți un aspirator bun?

La mine în cameră se depună o grămadă de praf pe mobilă. Șterg mobila de praf de cel puțin o dată pe zi, iar în ziua următoare praful e la loc. Sigur, merge aproape continuu și calculatorul, care ventilează, iar apartamentul e la șosea, așa că poate intră praf și de afară. Chestia e că în ultima vreme mă gândesc din ce în ce mai des să-mi cumpăr un aspirator, să nu mai dau cu mătura, ca în Evul Mediu. Am avut un aspirator mai vechi, care s-a stricat demult, și poate că ar fi timpul pentru unul nou, cu toate constrângerile materiale. Nu, nu-i corect spus contrângeri materiale, aș da fericit 400 de lei pe un hard disc, dar pe un aspirator, meh. Sunt bărbat! 🙂

aspirator philips

Așadar, cât costă un aspirator bun și cam ce modele îmi recomandați? Pe timoshop.ro de exemplu, un magazin care are în gama de produse diverse electrocasnice, văd 104 modele de aspiratoare pentru locuință, de la circa 100 de lei până la 1700 de lei. Băi frate, peste 100 de tipuri de aspiratoare! Cum alegi dintre toate ăstea? O mulțime de mărci: Samsung, Philips, Siena, Bella, de unele nici n-am auzit. Multe configurații, adică mă pierd între ele. Cu ocazia asta am aflat că există și aspiratoare la numai 100 și ceva de lei, deși nu știu cât sunt de bune. Sau aspiratoare care merg singure. Apoi, înțeleg că unele sunt pe bază de aer iar altele folosesc umezeala.

Un aspirator pe bază de apă (zic bine? din acela umed) trece praful printr-un compartiment care îl umezește, sau ceva de genul. În acest fel, praful este reținut în săculeț, de ai cărui pereți se lipește, pe când la aspiratoarele clasice, uscate, particulele mici de praf sunt scoase înapoi afară, prin pereții acelui săculeț. Problema ar fi, tot din ce am citit pe net, că aspiratoarele umede ar fi mai pretențioase: săculețul respectiv trebuie scos, aspiratorul trebuie curățat bine etc.

Sigur, asta nu înseamnă că o să-mi iau neapărat de pe TimoShop. Un magazin poate mai puțin cunoscut de către unii dintre voi, cel puțin eu nu știam de el, dar pe care vi-l prezint azi, acesta fiind al doilea punct de reținut din articol. TimoShop nu vinde doar aspiratoare, ci și masini de tocat, frigidere, calorifere, televizoare, ventilatoare și în general cam tot ce ține de scule electrice din casă.

Revenind însă la întrebarea mea: ce aspiratoare aveți voi și ce mi-ați recomanda mie, preferabil un model care să țină mult și să nu coste o avere?

Comments
  1. lamiitapetre

    Ei, uite aspiratoarele care merg singure, mi-ar trebui si mie. Azi am cam obosit aspirand. Tie, ce sa-ti recomand? In functie de buget…

  2. Ethos

    Yap. Bugetul, dar în bugetul ăla intră multe variante. 🙂

  3. mie imi zici? M-am sucit si m-am invartit 2 zile pana sa aleg un model de aspirator si fix cand credeam ca ala e, vine al meu si zice ca n-avem bani de aspirator ca s-a stricat nu stiu ce porcarie la masina….

  4. Ethos

    deci câteodată e mai bine să te decizi repede. 🙂

Lasă un răspuns

%d bloggers like this: