Cât costă un interfon?

O întrebare simplă, la care sunteți invitați să dați fiecare un răspuns, nu neapărat în comentarii, deși evident că puteți comenta, ci mai ales în gând, pentru voi: care este prețul unui interfon?

usa

Pentru a răspunde la această întrebare, a apărut site-ul electrainstal.ro. Ok, nu pentru a răspunde la asta, dar pe acest site există o pagină cu un calculator de preturi interfoane care exact asta ne spune. Așadar, să vedem cum calculăm costul unor interfoane audio, interfoane smart sau interfoane Electra pe care să zicem că vrem să le montăm la noi în bloc, asta dacă reușim să îi convingem pe toți vecinii să cadă de acord asupra cumpărării unui sistem cu interfon.

Calculul este foarte simplu. Se intră pe link-ul de mai sus și se introduce, mai întâi, județul în care locuiți. Acest lucru e necesar deoarece ElectraInstal operează în capitală dar specialiștii lor se pot deplasa și în alte județe, respectiv vă pot aduce și monta interfoanele dorite în orice colț din țară, din câte înțeleg. Mai departe, alegeți tipul de interfon dorit. Aici s-ar putea să aveți o sarcină dificilă, pentru că pe site există o serie de modele de interfoane smart, audio, duplex și de alte tipuri pe care poate nu le cunoașteți foarte bine. Oricum, alegeți un sistem audio semiduplex, duplex sau combinat cu un sistem video, pentru videointerfoane.

Mai departe, specificați dacă doriți un amortizor sau nu. O altă cerință tehnică, dar dacă vreți simplitate și preț redus bifați nu iar dacă vreți informații suplimentare, îi puteți suna pe cei de la magazin. Dacă vreți să asigurați și eventuala ușă din spate a blocului/scării, alegeți “DA” la următoarea opțiune. În sfârșit, ultimele două căsuțe corespund numărului de apartamente și etaje de pe o scară.

După care vi se calculează un preț estimativ total și pe apartament, cu aproximări ale eventualelor costuri suplimentare. Mai băbește spus, aflați un preț destul de apropiat de suma reală pe care o veți avea de scos din buzunar la sfârșitul lucrării, conform – încă o dată – informațiilor de pe site, care par cât se poate de credibile. Adică ei sunt transparenți, au introdus un calculator. Tot ce vă mai rămâne de făcut este plasați comanda și să-i întrebați când pot veni să instaleze interfoanele.

Alternativ, adică nefolosind acest site ci cumpărând din altă parte, un interfon poate să coste foarte puțin, puțin, relativ puțin etc în teorie, în funcție de ce vă spune verbal fiecare specialist, după care, la finalul celor două zile sau săptămâni cât a durat montarea, să vă treziți că aveți de plătit o sumă mult mai mare decât cea inițială, pentru că nu au fost luate în considerare materialele, sau condițiile specifice de pe scara dvs etc. Cel puțin așa am auzit că se practică.

Așadar, atenție la alegerea furnizorului!

Lasă un răspuns