Cum obții ușor un loc de muncă

Aflu și eu, cu întârziere, via Zoso, de faza cu menajera și cei 11.000 de euro. Pe scurt, o familie care ținea bani în casă a angajat o menajeră. Prin bani înțelegem cel puțin 11.000 de euro, prin casă înțelegem un dulap prevăzut cu o cameră de filmat (în loc de, să zicem, soluția banală a unui seif), iar prin menajeră înțelegem o femeie care a fost surprinsă de cameră în timp ce umbla prin dulap, după care s-a făcut că șterge praful, după care a dispărut, cu bani cu tot, sau așa reiese din știre.

Ce m-a amuzat a fost declarația ei ulterioară, prin care spunea că e o femeie cinstită, n-a furat decât 1.000 de euro. Nu 11.000.

munca

Întâmplarea asta vine să-mi întărească o opinie personală, și anume că în ziua de azi e destul de ușor să îți găsești un loc de muncă bun. Da, știu, multă lume se plânge de lipsa locurilor de muncă, dar știți cine se plâng? Cei cărora nu le place să muncească sau cei cu apucături mai ciudate. Dacă ești onest, dispus să muncești și competent, e ușor să-ți găsești un job. Dar competența se obține și pe parcurs. Condiția de bază este să fii realist, cinstit și muncitor, în sensul bun al cuvântului. Atunci vei găsi un angajator, din simplul fapt că în zilele noastre este o criză acută de angajați serioși.

Mai departe, acel angajator va fi dispus să te țină și să te promoveze dacă faci treabă – nu la nivel de expert, și nici de chinez care lucrează 11 ore pe zi, ci de român care își face treaba în cele 8 ore de lucru, nu își bagă piciorul în serviciu. Sigur, depinde acum și în ce direcție te orientezi ca să putem vorbi de un job cu perspective, de o evoluție. Probabil nu la Poșta Română sau unele servicii concurente.

Comments
 1. hai ca iar am vrut sa ma abtin dar fac riduri si nu-mi surade ideea. E drept ca sunt si romani lenesi cu teancul. Eu sunt satula sa ii vad pe la TV ca beau de rup din ajutoarele sociale si din alocatiile copiilor dar cred ca mai e ceva. Romanii cred ca spun ca nu-si gasesc de munca atunci cand nu gasesc ceva la nivelul salarial la care spera ei…

 2. Lamiita Petre

  E mult discutabil subiectul si ma abtin sa-mi dau cu parerea. La mine nu mai e cazul, ma multumesc cu pensia de 630 lei desi imi creste tensiunea cand o vad pe a vecinei doamne judecatoare de 9600 lei. Nu as avea pretentia ca pensia mea medicala si de fosta secretara in vremea comunista sa fie cat a d-nei judecatoare dar totusi….. Presupun ca aceleasi sunt si diferentele de salarii in ziua de azi.

 3. Ethos

  Voi discutați de pensii și nivelul salariilor, eu vorbesc de cu totul altceva. Nivelul salarial este cel pe care îl știm și depinde în mare parte de economie, de taxele pe care le pun politicienii etc.

  Să vă dau un exemplu. Ai terminat o școală de confecții și vrei să te angajezi muncitoare într-o fabrică. Salariul unui muncitor de confecții din România este, să zicem, minimul pe economie. Ei bine, în condițiile acestea, oricât de destoinică și serioasă ai fi tu, nu o să poți primi 1.000 de euro pe lună, dacă să zicem nu ești plătită la normă. Că nu te va putea plăti pe tine patronul de 4 ori mai mult decât e salariul din domeniu. Dar dacă ești serioasă și muncitoare, vei găsi un job de acest tip, unde vei lua 1200 de lei în mână, în loc de 900, cât e minimul. Iar anul viitor, când se vor face reduceri de personal, pe tine te va păstra, și poate te va face și șefă de echipă, unde vei avea salariu și mai mare. Etc.

  Pentru că patronilor le este greu să găsească oameni serioși în ziua de azi. Asta nu are legătură cu salariul, și patronilor care oferă salarii mari le este greu să găsească angajați model!

Lasă un răspuns

%d bloggers like this: