House of Cards

Zilele astea am terminat sezonul 4 din House of Cards. Mi s-a părut mult mai bun decât sezonul 3. Ori lucrul ăsta e interesant, pentru că filmul n-a avut schimbări majore de situație sau evoluții politice la fel ca în celelalte sezoane, când de exemplu Frank Underwood ajunge succesiv vicepreședinte și apoi președinte. Da, a fost împușcat, a stat în spital câteva episoade, a avut nevoie de un transplant, dar toate acestea au un caracter uman, se referă la viața lui (și ne ating niște corzi sensibile). Pe plan politic însă nu s-a schimbat nimic fundamental, sezonul a început cu campania electorală și s-a terminat în campanie. Cam cum suntem noi acum, în România.

frank underwood - house of cards

N-o să-i fac o recenzie aici. Vă spun însă – celor care nu l-ați văzut – că dacă vă plac dramele politice, filme cu lupte pentru putere, dacă preferați realismul în locul clișeelor sau dacă îl îndrăgiți pe Kevin Spacey, sunt mari șanse să vă placă. Chiar dacă Frank Underwood, personajul principal pe care producătorii serialului ne vrăjesc să-l simpatizăm, este de fapt un om fără scrupule, capabil să omoare pe oricine-i stă în cale, la propriu. Și chiar dacă relația lui cu soția este mai mult un parteneriat decât o iubire, cei doi fiind un cuplu destul de atipic de altfel.

Știu că serialul e inspirat dintr-o mini-serie britanică cu același nume, pe care însă nu am văzut-o. Mai știu că Netflix a creat acest serial studiind gusturile clienților lui. Adică ai celor care îi plătesc abonament. Și e foarte ușor să le studiezi aceste gusturi, urmărind la ce programe se uită și pentru cât timp. Lumea a vrut o dramă politică cu Kevin Spacey, așa că Netflix a creat una. Una bună, de data asta.

Comments
  1. Lamiita Petre

    Trailerul si recomandarea ta, parca m-au acaparat…

  2. Ethos

    Păi încearcă-l, vezi dacă îți place.

  3. Anca

    Un serial superb, am urmarit primele 3 sezoane, dar inca nu l-am inceput pe al 4-lea :D.

Lasă un răspuns

%d bloggers like this: