Immergas Victrix Exa

Ați auzit de Immergas Victrix Exa? Sună a ceva titlu latin. Este de fapt o centrală termică. De la termicus încălzitus pe gazus. De ceva timp vă zic că trebuie să îmi cumpăr o centrală termică bună, și până acum n-am luat, dar, dacă o să meargă lucrurile cum vreau eu, sper ca la vară să pot cumpăra una, pentru că îmi va fi extrem de utilă. Problema este, desigur, una de alegere: pentru ce model să optez? A, da, și de preț.

aprinzator de gaz

Numai bine, în lista de opțiuni și așa destul mare s-a mai strecurat acum o variantă: centrala termica Immergas Victrix Exa. Până ieri nu știusem de ea. Pe site-ul celor de la Berluni (magazin care, apropo, apare în fața lui eMag la o căutare după centrale termice immergas victrix, lucru care nu poate decât să mă bucure, pentru că mie personal îmi displace eMag-ul, dar despre asta altă dată) o astfel de centrală este cotată cu 5 stele (9 voturi). Aflu că este reprezentanta noii generații din gama de centrale cu condensare de la Immergas. Și, foarte important, costă 2700 de lei.

La chestia cu prețul trebuie avut în vedere și spațiul, respectiv numărul de camere ce se doresc încălzite, pentru mai multe camere fiind nevoie de o centrală cu putere mai mare și deci cu un preț mărit. Ah, puterea, un alt lucru la care nu mă pricep!

Să vedem puțin lista beneficiilor. Mă uit și eu ca măgarul lui Buridan la caracteristici, încercând să le compar cu cele ale centralelor termice având alte nume și modele. Asta are posibilitatea de a fi controlată online, deci de la distanță, printr-o aplicație cu acces criptat. Modului ei de condensare este din oțel inoxidabil. Are caracteristici ecologice, eficiență energetică… stați puțin, cum? Control online, de la distanță! Știți ce înseamnă asta? Că dacă nu e nimeni acasă, pot porni căldura de la birou, prin intermediul aplicației de mobil, cu circa două ore înainte să ajung acasă. Tare!

După cum v-am explicat deja și am avut grijă să mă repet, nu prea mă pricep la electrocasnice. Dar este un lucru cunoscut cât de economice sunt centralele termice, iar controlul online al acesteia e semn că avem în față un model nou, cu tehnologie modernă, iar când vine vorba de aparatură, nou înseamnă de obicei mai bun. Și Berluni tocmai a luat ceva premiu la GPEC 2016. Și apare în fața eMag-ului.

Dar eu tot nu sunt expert în domeniu, așa că vă întreb, ca cetățeanul turmentat din Scrisoarea Pierdută: eu cu ce mă încălzesc anul viitor? Poate îmi dați și voi niște sugestii în plus, să mai măresc lista. Sigur asta o să-mi simplifice sarcina! 🙂

Lasă un răspuns