Iohannis la Masa Tăcerii

Ziceam în articolul trecut că voi scrie și texte pe teme de politică pe acest blog. Uite că n-au trecut decât câteva minute de la publicarea lui, și deja mass-media mi-a furnizat un subiect: Klaus Iohannis la Masa Tăcerii.

Klaus Iohannis la Masa Tăcerii

Știți faza de săptămâna trecută, de vineri, când președintele țării a luat loc pentru a se odihni puțin la Masa Tăcerii, capodoperă a celui mai mare sculptor român din toate timpurile? De fapt nu, rectific, a luat loc pentru a se poza. Am scris și eu despre ea, puteți citi mai multe detalii în linkul anterior, nu revin.

Bun, credeam că subiectul va muri, dar văd mai devreme titluri în presa locală despre cum Iohannis a avut o reacție la acuzațiile ce i s-au adus. El a spus: „Nu am fost amendat şi nici nu s-a pus problema. Dacă Brâncuși nu ar fi vrut să se așeze nimeni pe acele scaune, probabil nu le-ar fi pus într-un parc public”.

Cu ocazia asta îmi îmbogățesc și eu cultura generală și aflu că, de fapt, Brâncuși voia să fie util comunității, furnizându-i acesteia banale obiecte de folosință zilnică, cum ar fi diverse scaune și mese, sau Prințese X, pentru femei, și nicidecum să creeze artă, pe care sufletele rafinate s-o guste, s-o trăiască.

Domul Iohannis vorbește cam rar. Dar și când cască gura, atunci să te ții!

Comments
  1. lamiitapetre

    Dar asezat pe Coloana Ifinitului l-ai vazut? 😀 iti trimit sa-l vezi pe “Mutenia pamantului”cica .

  2. Ethos

    L-am văzut. 🙂 Sunt curios cum ar folosi, de exemplu, Prințesa X. 😀

Lasă un răspuns

%d bloggers like this: