Muzică ambientală de relaxare

Astăzi am fost la dentist să-mi rezolv cele două carii punctiforme de care vă ziceam zilele trecute. Evident că nu erau deloc punctiforme, ci medii. Sau, după cum a glumit medicul, la semiadâncime. În sala de așteptare era un televizor mare pe perete, dat pe ProTV. Am avut norocul de câteva minute de Măruță. Sau nenorocul. Lucrurile însă s-au schimbat radical când am intrat în cabinet.

relaxare

Lucrul care m-a impresionat cel mai mult acolo a fost muzica. Era o muzică foarte frumoasă pe fundal, liniștitoare, relaxantă: Enigma și, dacă nu mă înșel, Oliver Shanti. Nu era la radio, o avea el pe o tabletă sau pe ceva. O plăcere să o asculți în timp ce stomatologul îți aranjează gura. „Ți-a amorțit complet, pot să fac ce vreau, așa-i?”  „În principiu, poți.” A început să râdă: „Dar să fac ce trebuie, nu?” 🙂

M-a ținut mai bine de o jumătate de oră. N-am simțit nimic, nici măcar injecția. Nu, n-o să vă spun cine e tipul, pentru că oricum nu-l cunoașteți și, nelocuind în orășelul meu de provincie, n-o să aveți ocazia să mergeți pe la el. Dar am vrut să scriu acest articol, în care să punctez importanța muzicii ambientale. Ea face parte din acele lucruri mărunte dar magice, care pot schimba complet atmosfera dintr-o încăpere.

Sau dintr-un birou, pentru că iată o idee simplă, ieftină dar foarte eficientă de a-ți îmbunătăți business-ul. Profi o aplică de exemplu în mod total anapoda, punându-te să asculți, în timp ce îți faci cumpărăturile la ei, reclame la… Profi! Nu ar fi mai mișto un Oliver Shanti? Chiar dacă artistul a fost condamnat pentru pedofilie.

Comments
  1. la cabinetul la care merg eu nu pun muzica ambientala dar atmosfera este oricum placuta pentru ca au un tv prins in tavan si eu ma uit pe MTV cat zbarnaie freza 😀

  2. Ethos

    deci au muzică ușoară 🙂

  3. Lamiita Petre

    O sa le sugerez si celor de la RMN de la mine din oras sa schimbe muzica, a fost o melodie care ma scoatea din sarite 😀 Celalalte au fost ok dar ca sa nu mai existe mofturi, cred ca muzica ambientala e agreeata de toti.

  4. Ethos

    Frumos avatar! 🙂

Lasă un răspuns

%d bloggers like this: