Adaptarea la condițiile de trafic: utilitate sau necesitate?

Am văzut niște discuții pe un alt blog despre utilitatea unor anvelope de iarnă. Acum, că a venit iarna, se întreabă lumea dacă să dea bani sau nu pe anvelope noi, de sezon. Era postat acolo un clip filmat cu o cameră auto pe un drum de munte, în care se vedea o mașină cu pretenții, un BMW parcă, care patina de numa’, în timp ce Daciile Logan și alte autovehicule modeste treceau bine-mersi, lejer pe lângă ea.

masina inzapezita

Sigur, concluzia era că da, e bine totuși să-ți iei anvelope auto de iarnă, dacă tot e zăpadă pe șosele. Că ele sunt foarte utile. Și, sigur, sunt de acord cu această concluzie. Dar nu sunt de acord cu abordarea. Pentru că nu se pune problema numai de utilitate, de parcă am fi singurii care conducem pe stradă și am dori să nu patinăm! Este mai mult decât atât. Anvelopele de iarnă sunt o necesitate iarna, pentru simplul fapt că nepurtarea lor face ca mașina să fie mai puțin sigură, iar asta poate contribui la diverse accidente. Și un accident te afectează nu numai pe tine, ci și pe cel cu care te-ai tamponat și care poate avea anvelope auto adaptate zăpezii.

Dacă voi aveți pretenția ca ceilalți părinți să-și vaccineze copiii pentru că trăiesc într-o comunitate și nu vreți ca copiii lor să devină factori de risc pentru ai voștri, atunci trebuie să priviți și dotarea mașinii proprii cu aceeași responsabilitate. Asta mai ales că prețul unor anvelope auto, din ce văd de exemplu pe autohut, mă uit la pagina cu anvelope de la Autohut, se pot filtra după sezon, de vară sau de iarnă, și cele de iarnă nu par a fi mai scumpe decât cele de vară. Iar anvelopele se uzează când circuli cu ele, așadar, chiar dacă nu ar fi niciun alt avantaj, simplul fapt că îți iei un set nou și le schimbi pe cele de vară le va prelungi viața acestora. Deci dacă în mod normal cele de vară s-ar fi uzat în 2 ani, acum se vor uza în 4 ani și vei cheltui la fel de mulți bani per total, dar vei circula mult mai sigur și mai responsabil.

În fine, poate la alte magazine auto prețurile au diferențe mari. Autohut este unul din magazinele pe care este o plăcere să comanzi online, în sensul că site-ul e ușor de navigat, se adaptează la dispozitivele mobile, are o interfață simplă și prietenoasă. Dincolo de asta, Autohut e unul din magazinele premiate la GPeC 2016, așa că nu aveți motive să spuneți că nu găsiți anvelope de calitate la voi în oraș sau că nu aveți încredere în ofertele de pe net. În concluzie, dacă încă nu v-ați cumpărat anvelope de iarnă, comandați-le cât mai repede, pentru siguranța voastră în trafic, dar mai ales pentru siguranța celorlalți călători sau șoferi, ca un act de responsabilitate!

Lasă un răspuns